2016-06-09
由於波波成個波咁嘅關係,同又瘦又秀氣嘅文青大纜都扯唔埋,但偶爾都會去下啲文青餐廳,吸收下啲文青嘅仙氣,但今次波波嘅結論係,文青嘅胃應該特別細,唔怪得佢哋咁瘦啦!睇下個門面先,唔係呃你唔係搵笨,堅係幾文青下!好喇,入到去呢,就會有啲文青小鮮肉畀個頭盤,即係麵包呀,唔好諗錯,畀你食嘅!OKay,其實波波會覺得啲小鮮肉應該會好食啲好啦,講返啲真係食得嘅先,呢個叫唔知乜乜蟹肉頭盤。有啲青瓜啦、蟹肉啦、Cream Cheese啦、仲有啲紅色一塊塊唔知乜,溝埋一齊感覺係Fresh嘅,啲蟹肉麵幾鮮味,唔知係咪小鮮肉手拆蟹肉嚟呢?之後叫咗道唔知雞乜乜乜嘅餸,目測有十幾嚿雞啦,三嚿炸咖哩薯仔戟,仲有隻溫泉蛋𠻹,配埋啲西芹忌廉汁,個配搭係幾新鮮嘅,味道雖然唔算好突出,但feel到有心機嚕,不過好似波波呢啲咁大食嘅,就會食唔飽喇!食唔飽,唯有叫多個羅勒葉意粉,如你所見,就係攪碎咗嘅羅勒葉加意粉囉!值得讚嘅係佢幾塊燒咗整到好似花瓣嘅洋蔥,係幾sweet嘅!好喇,食醉梗係要飲飽啦,波波就叫咗個鼠尾花加青檸嘅飲品,嗱,望落藍藍地係幾靚嘅!不過飲落就冇乜味,得個樣囉!查實如果你係文青嘅話,都可以嚟影下相扮晒嘢咁,不
睇下個門面先,唔係呃你唔係搵笨,堅係幾文青下! 好喇,入到去呢,就會有啲文青小鮮肉畀個頭盤,即係麵包呀,唔好諗錯,畀你食嘅! OKay,其實波波會覺得啲小鮮肉應該會好食啲
好啦,講返啲真係食得嘅先,呢個叫唔知乜乜蟹肉頭盤。 有啲青瓜啦、蟹肉啦、Cream Cheese啦、仲有啲紅色一塊塊唔知乜,溝埋一齊感覺係Fresh嘅,啲蟹肉麵幾鮮味,唔知係咪小鮮肉手拆蟹肉嚟呢?
之後叫咗道唔知雞乜乜乜嘅餸,目測有十幾嚿雞啦,三嚿炸咖哩薯仔戟,仲有隻溫泉蛋𠻹,配埋啲西芹忌廉汁,個配搭係幾新鮮嘅,味道雖然唔算好突出,但feel到有心機嚕,不過好似波波呢啲咁大食嘅,就會食唔飽喇! 食唔飽,唯有叫多個羅勒葉意粉,如你所見,就係攪碎咗嘅羅勒葉加意粉囉! 值得讚嘅係佢幾塊燒咗整到好似花瓣嘅洋蔥,係幾sweet嘅!
好喇,食醉梗係要飲飽啦,波波就叫咗個鼠尾花加青檸嘅飲品,嗱,望落藍藍地係幾靚嘅! 不過飲落就冇乜味,得個樣囉!
查實如果你係文青嘅話,都可以嚟影下相扮晒嘢咁,不過好似波波呢啲大食妹,都係夠攝牙縫三角位咋!