今日行過銅鑼灣少少事呢一間開咗冇耐嘅台風R, 係漁場台風嘅灣仔分店!!相信好多人都聽過佢嘅拉麵同沾麵啦😼·間店舖有好多日本嘅動漫做主題,有figure又有海報~同旺角分店比呢一間就冇左客人嘅comment癡晒喺牆🤪·好耐冇食沾麵嘅關係就叫咗佢哋餐牌上僅有嘅兩個沾麵~仲有得揀熱定凍添·個汁一上真係熱辣辣,配埋粉粉紅紅嘅叉燒肉,相機打完卡之後即刻滾一滾佢先,都幾滑㗎~🥓·個麵呢就算係粗麵嚟嘅,有埋啲勁聰、半隻溏心蛋、叉燒、筍一齊食,都幾飽肚~·至於最重要個湯底,魚介豚骨比我想像中出色,特別係個魚嘅味道濃郁🐟,但又唔會濃郁都要特登飲水!!😎海蝦味增反而就相對失色左少少🦐,可能係味增搶咗少少海蝦嘅鮮甜風頭~如果海蝦味再出少少會好啲,不過而家都中上水平😛·不過講係咁講,以前成日食三x製麵所嗰啲質素,會覺得呢兩碗都比嗰啲出色😗行幾步路過嚟都係值得嘅·題外話,附近既橋底辣蟹sss其實係咁消費條鵝頸橋都有啲好笑(藍店好多)🤦🏻‍♀️喺碼頭開店會唔會叫自己做碼頭小食呢⛵️🤣-魚介豚骨沾麵|$83海蝦味增沾麵|$88-台風。R (灣仔)灣仔駱克道389號地下-

魚介豚骨沾麵

海蝦味增沾麵

魚介豚骨沾麵|$83
海蝦味增沾麵|$88
台風。R (灣仔)
灣仔駱克道389號地下
Type of Meal