蜜汁叉燒腸 $24腸粉皮厚薄適中而且有好多叉燒餡料係入面 每條都脹卜卜 勁足料!腸粉食落微微彈牙但唔會黐住個口 加埋自家製既豉油 感覺唔錯🤩評分: 8/10🌟鵪鶉蛋燒賣 $26呢個總共有三粒 用隻細碟上 每粒燒賣入面都包住粒鵪鶉蛋 食落口感十足同帶少少鮮味 不過整體偏淡 再濃啲會更好😋評分: 7.5/10🌟蟹黃蒸燒賣 $24每一粒燒賣都整到好大粒 入面既餡料滿哂 豬肉同蝦都份量十足 食落非常juicy 而且燒賣皮蒸得剛好唔會好硬 整得都算唔錯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)評分: 8/10🌟成間舖最特別就係仲有手推車仔去賣甜心 好有舊式情懷 而且裝修似八九十年代 宜家都好難搵到 如果去開坪洲都值得一試🤣———————————————————————勝興茶室 (坪洲)坪洲坪洲永安街26號地下
蜜汁叉燒腸 $24
評分: 8/10🌟

鵪鶉蛋燒賣 $26
評分: 7.5/10🌟

蟹黃蒸燒賣 $24
評分: 8/10🌟

———————————————————————
勝興茶室 (坪洲)
坪洲坪洲永安街26號地下
蜜汁叉燒腸