2021-01-15
Black Truffle Scrambled Egg Bagel $98🥯: Black Truffle、Scrambled Egg🥚 、Lettuce and Tomato🍅 坦白講我覺得人哋影出黎靚啲🥲 個蛋既份量真係算多 食落都有黑松露味同埋炒得幾滑 不過成個bagel入面仲有生菜同蕃茄 搞到有啲難切 同埋好難一啖食哂咁多種配料(太大舊了😹)所以食既時候小心啲喇🤣評分: 8/10🌟Smoked salmon w/spinach $118最特別既係個意粉食落好有中式既味道 感覺好似麵舖個種麵餅整出黎既油麵 神奇地佢都幾掛汁 配埋煙三文魚同菠菜都幾好食 而且整體份量都算多 幾抵食既🤩評分: 8.5/10🌟Green Tea Latte(Iced) $52個漸層整得幾靚 而且抺茶味都好濃郁 飲落好smooth 茶同奶既比例剛好 即使放咗一陣都唔會變得好淡 值得欣賞🥰評分: 8.5/10🌟Chocolate (Iced) $52同樣都有個少少既漸層係度 如果叫熱飲仲會有拉花添😚 不過大家行完條樓梯去到店舖相信都會好熱叫凍飲😹 整體黎講都幾濃朱古力味 開頭有啲偏甜 後尾啲冰溶沖淡咗啲甜味
評分: 8/10🌟
Smoked salmon w/spinach $118
評分: 8.5/10🌟
Green Tea Latte(Iced) $52
評分: 8.5/10🌟
Chocolate (Iced) $52
同樣都有個少少既漸層係度 如果叫熱飲仲會有拉花添😚 不過大家行完條樓梯去到店舖相信都會好熱叫凍飲😹 整體黎講都幾濃朱古力味 開頭有啲偏甜 後尾啲冰溶沖淡咗啲甜味就比較合適😆
評分: 7/10🌟
—————————————————————————————
SP_CE cafe & lounge (上環)
上環普慶坊20號地下