2020-10-22 715 views
Bday cake set + 2 free drinks $250Bday cake set有三款口味 我哋揀咗賣相最吸引既Strawberry Lemonade Cake🍓成個蛋糕由幾層海綿蛋糕組成 每一層蛋糕中間都會有士多啤梨味既cream分隔 疊成一定既高度 仲有🍓、檸檬乾片🍋同糖霜做toppings 賣相真係一百分💯因為蛋糕都有一定既高度 個份量都算頗大 適合2-3人share食食落第一啖就有好清新既檸檬味 隨後先有淡淡既士多啤梨味 整體檸檬味既比例較重 感覺好fresh🍃 唔會太甜太膩😌 雖然蛋糕口感濕潤 但略為鬆散 以此價錢相信有更好的選擇😔亦有機會係太晏去食 所以蛋糕放耐咗影響咗個口感 睇下等日有冇機會去試下其他口味俾多次機會佢 因為個賣相確實係幾靚的🤣🤣🤣評分: 7/10🌟Avocado Lemon Shake extra +$15每一杯飲品都會用上9-10片牛油果肉🥑 飲落充斥住好重好濃郁既牛油果味 如果淨係得牛油果又會好膩好單調所以店家都加咗大量檸檬汁落去中和個味道飲完成杯重飽腹感得黎亦好清爽 能量滿滿的感覺 而且非常健康🥰🥰評分: 9/10🌟Salted Lim
雖然蛋糕口感濕潤 但略為鬆散 以此價錢相信有更好的選擇😔
評分: 7/10🌟

評分: 9/10🌟

Salted Lime Ginger Soda extra +$15
飲落薑味非常突出甚至蓋過檸檬味 唔鐘意薑味既人會難接受啲 但如果飲開薑茶既人會好鐘意
而且佢有消濟解膩既作用 食完蛋糕飽得濟既時候飲呢杯感覺都輕鬆haha😜
評分: 9/10🌟

整體環境比想像中既簡約 門面同網上既相有啲出入 所以我哋係巷仔穿出黎之後直接行過咗🤣
但但店內裝修同環境都幾簡潔 氣質滿滿的✨ 店家仲要提供埋蚊怕水俾客人幾貼心的
食物質素雖然比想像中較遜色但飲品又出乎意料地好 而且店內有熟食提供都可一試😌
Jouer (灣仔)
灣仔秀華坊 1 號地下
Bday  cake  set  +  2  drinks