2018-08-22
某一日放工在灣仔本身諗住食譚仔,點知勁多人在門口等,我見到佢對面有一間叫漁川米線的冇咁多人,就膽粗粗入去試吓😋原來佢係一間專門賣魚湯米線嘅店舖,有好多唔同嘅種類嘅海鮮配米線,有成條黃花魚,大眼雞,馬友,蠔仔等等,連成條東星班都有勁誇張😂不過我就睇中左佢的手打墨魚餅,於是我就點左一碗手打墨魚餅米線($38)🍜 佢嘅手打墨魚餅真係不得了!一碗米線有四大件,微煎啱啱好,仲要每件都勁厚身,咬落去超彈牙超Q,而且食得出好足料,啖啖墨魚🦑勁香勁好味!唔似外面有d店溝過好多粉去攪,絕對食得出師傅人手打嘅功夫😋👍!要俾最高五粒星!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 米線方面煮得啱啱好,軟綿綿又夠滑,正!重點佢嘅湯底係魚湯,仲要不加味精,飲得出的鮮甜😋無意間我聽到侍應姐姐同隔離嘅客人講話可以免費加魚湯加米線,原來佢哋店舖嘅宗旨係要客人食得飽,所以無論湯,米線,米粉定係飯都可以免費加!於是我食到咁上下就膽粗粗試吓問阿姐係咪可以加湯加米線,阿姐二話不說立即幫我加滿左,成碗米線好似未食過一樣咁多!😱對我呢啲大食嘅人嚟講真係福音,良心店舖係而家嘅社會買少見少!抵讚啊!👍佢嘅服務,味道同埋良心宗旨都咁好,我下次經開灣仔一定會再去幫襯!🤗
對我呢啲大食嘅人嚟講真係福音,良心店舖係而家嘅社會買少見少!抵讚啊!👍佢嘅服務,味道同埋良心宗旨都咁好,我下次經開灣仔一定會再去幫襯!🤗 ______________________________
店名: 漁川米線
環境🏝:7/10