2020-04-23
同男朋友補祝情人節, 當然西餐係首選!-地點:👍🏻👍🏻當日男朋友揸車,可能疫情關係, 條街唔多車,門口已經有位泊。隔離仲係好出名既華爾登餅店,順便買左曲奇同斑蘭蛋糕食!😋-環境:👍🏻👍🏻👍🏻呢間由一家人一齊經營既open kitchen 西餐,好有西方人約埋係屋企邊傾邊煮邊食既感覺。👨👩👧🏠最近淡市,晚餐得我地一枱,好清靜,變相我同男朋友可以好好傾下計。亦可能因為咁,我地點菜都係睇住老闊即叫即整。雖然open kitchen, 但抽風做得不錯,無咩油煙味。老闆娘都好貼心,留意住我地餐飲既速度上菜,我電話跌左落地仲即刻俾張酒精紙巾我清潔!💖老闆娘女女幫我同男朋友影相亦態度好friendly!-食物:👍🏻👍🏻👍🏻餐湯羅宋湯好飲,有時怕紅湯太酸或太辣,呢碗調味啱啱好。主茶點咗大蝦意粉🍝同豬扒🐖。意粉個味主要靠洋蔥同紅椒帶出,清清地但惹味。豬扒可以再熟少少,可以老闆對豬扒本身既質素都好有信心,調味都係清淡為主,我本身鐘意濃味,配上source就啱啱好。甜品有tiramisu, 未至於好驚喜,但正餐後用甜品作總結就會令成餐飯更加圓滿!(女仔感該更加明我講咩🥳)飲品方面點咗水蜜桃果粒特飲同芒果
-地點:👍🏻👍🏻
-環境:👍🏻👍🏻👍🏻
老闆娘女女幫我同男朋友影相亦態度好friendly!
-食物:👍🏻👍🏻👍🏻
餐湯羅宋湯好飲,有時怕紅湯太酸或太辣,呢碗調味啱啱好。
飲品方面點咗水蜜桃果粒特飲同芒果果粒特飲。賣相好靚,有夏天嘅味道,果味亦好香。
-價錢:👌🏻👌🏻👌🏻
兩個人食左~$500。情人節慶祝嚟講好抵!下次會再去幫襯下其他菜式☺️