返咗咁多日工終於等到中秋節有日假,緊係要食返餐好!今次男朋友話帶我去一間高質日本居酒屋食好好慶祝下,太開心啦竟然咁有心思~♪( ´▽`) (最重要係任叫唔嬲XDD~)🥑🥗鮮蝦牛油果沙律 ($78)好少食日本菜嘅時候叫沙律,不過男朋友好鍾意食牛油果,所以就叫嚟比佢試下~ 好驚喜呀!牛油果足足有半個,仲有幾隻蝦,size都見得下人!而且啲沙律菜都唔會有苦味,沙律醬亦唔會太甜,連我呢個平時唔多鍾意食沙律嘅人都覺得幾好食!🐡燒雞泡魚乾 ($98)呢度嘅雞泡魚乾比較淋身,咸咸地咁,係幾有趣嘅小食~🍳明太子煎蛋卷 ($78)呢個賣相勁有型!店員一捧出嚟係飄住啲白煙,然後隔離有堆雪白嘅蘿蔔蓉,一望到心諗,咦乜係冷盤嚟㗎咩?!點知食落係熱辣辣,煎得好有蛋香,仲有堆明太子湧出嚟,明太子有啲辣辣地咁,夠晒特別,值得一試!🙈燒帆立貝 ($138)呢碟應該係我全晚最愛!一上菜時火光熊熊已經被驚艷咗一下,聽住啲JAJA聲煲住帆立貝嘅汁,感覺更有風味!食落夠鮮甜,仲要好大隻添喎,唔該~我想要多碟呀!~~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)🦪海膽汁燒生蠔 ($118)燒生蠔就食得多,但用海膽汁燒嘅就真係未試過~ 海膽味好濃郁,溶合埋

🥑🥗鮮蝦牛油果沙律 ($78)

🐡燒雞泡魚乾 ($98)
呢度嘅雞泡魚乾比較淋身,咸咸地咁,係幾有趣嘅小食~

🍳明太子煎蛋卷 ($78)

🙈燒帆立貝 ($138)

🦪海膽汁燒生蠔 ($118)
燒生蠔就食得多,但用海膽汁燒嘅就真係未試過~ 海膽味好濃郁,溶合埋生蠔嘅鮮味,原來又幾夾喎~ 夾得嚟又唔會搶走咗生蠔味,好有新鮮感!

🐟刺身拼盤 ($380)
今次呢個拼盤以魚類為主,款式都算多,可惜無我最鍾意食嘅三文魚(。 ́︿ ̀。) 不過!發掘到好多新嘅魚刺身~ 隻隻都鮮甜得嚟又唔腥,新鮮有色澤,算係居酒屋界CP值較高嘅刺身拼盤!

🐮宮崎A4和牛串 ($148)
A4和牛肉質靚唔洗多講,燒到佢啱啱好出油好juicy但又唔會太greasy,離遠都聞到香,必試之選!

🐷🍅豚肉車厘茄 ($36)
見個配搭咁特別都抱住好奇心咁試一試~ 一片片豚肉包住一粒粒嘅車厘茄,外層係香口嘅燒豚肉,但一咬落去爆埋啲車厘茄汁出嚟,令個串燒唔會有油膩嘅感覺之餘仲幾fresh添!驚喜之選!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

🍠燒蕃薯配蜜糖牛油 ($48)
嗚~ 呢個又係我食唔停好嘅小食之一,蕃薯本身已經夠香甜,仲配埋蜜糖牛油,食得勁滋味!♪( ´▽`)

整體好滿意!仲勁有日本feel,之後有咩周年紀念節日慶祝可以再來一戰!(*ˉ︶ˉ*)
Type of Meal
Dinner