2020-11-03 114 views
呢度咁耀眼,色彩繽紛嘅Foodcourt , 喺北角和富中心內。 裝飾帶有異國情調,色彩鮮艷,好似置身外國一樣。FoodCourt內都有好多餐廳選擇,第一次去就先試咗我喜歡嘅韓國🇰🇷菜餐廳名:韓潮 提供韓國菜式,有芝士撈麵/年糕、韓式炒粉絲、韓式芝士/咖哩焗飯/湯烏冬等等韓式醬汁芝麻雞肉芝士焗飯,送泡菜及湯($44)即叫即焗,芝士多到拉哂絲咁😋,其實雞肉都好多佈滿哂成個飯,味道亦好香濃,仲要包泡菜同湯,十分抵食。韓式牛肉炒粉絲,送泡菜及湯($58)可配芝麻醬油或龍蝦汁應該係期間限定,都係即叫即炒,熱辣辣,粉絲嫩滑彈牙,配上勁多雞蛋絲、蘿蔔絲、魚糕片、肉片、木耳絲等等,份量十足,炒得好夠火候!加入泡菜一齊食,更能刺激味蕾。仲可以order 韓國可樂、檸桃、蜜桃水、咖啡等,好特別呀!

餐廳名:韓潮

韓式醬汁芝麻雞肉芝士焗飯,送泡菜及湯($44)

韓式牛肉炒粉絲,送泡菜及湯($58)可配芝麻醬油或龍蝦汁

• 韓式醬汁芝麻雞肉芝士焗飯