2022-11-18
《親民豐富車仔麵😆》———————————————#華記潮州滷水車仔麵 😊-車仔麵要整得好食,一啲都唔簡單🤭 之前去西環果邊專登去食呢間人氣小店,份量相當多,配料有好多唔同選擇😍 而且價錢亦好親民,最平嘅車仔麵$32就有交易喇,CP值高💰-🍜 三餸車仔麵鮮魷魚鬚切得好大塊,份量都好多,爽口帶微辣!滷水豆腐同蘿蔔超入味,尤其係蘿蔔超正,煮到完全淋哂,而且唔會有渣😝推介大家一定要嗌佢嘅秘製重口味醬汁,mix咗滷水汁、咖哩汁同腩汁,味道濃郁得嚟唔會係味精味好頸渴😙 而且芫荽香蔥控嘅人一定中意,滿滿一碗!仲可以加入秘製潮州辣椒油,令到整體嘅味道更加昇華😎-🍜 牛雜麵如果食到內臟嘅人一定唔可以錯過小店主打嘅牛雜🤩 豬大腸清潔得好乾淨,唔會有怪味,口感帶有嚼勁!豬紅亦唔會一夾就散,好有咬口,夾埋微甜嘅滷水湯底好唔錯👐🏻-另外仲嗌咗個小食,店員好熱情咁介紹咗我哋食呢款太陽餅,好特別,唔係台中嘅太陽酥餅,而係蝦餅🌞 薄薄地外層好脆卜卜,裡面就非常彈牙👍🏻-⭐價錢參考:三餸車仔麵:$49牛雜麵:$45太陽餅:$40🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$70
———————————————
#華記潮州滷水車仔麵 😊