2021-05-26
聽就聽朋友話呢間手工啤餐廳好正🙇♀️今日終於有時間同朋友過黎食Lunch😎餐廳分左IN/OUT Door😬門口仲有部全身消毒機比我地消一消毒先入內🤗呢樣野真心要加分👍坐低就留意到呢度既裝修別出心裁🥰吧台部分用左馬戲團🎪燈做裝飾🤩而牆身就以一幅馬戲團出面既場景🤗入到黎就好似去左嘉年華🎠感覺!呢度weekday每日都會有5款性價比幾高既set lunch菜式選擇🙆♀️總有一款啱您口味😉芝士焗原隻龍蝦🦞尾燴扁意粉🍝 $138上枱已經比龍蝦尾吸引左係咁打卡📸食落真係唔止賣相掂📸扁意粉軟硬煮得剛剛好🤲每條意粉都裹到個汁🥰最出色係芝士龍蝦尾肉質彈牙超級新鮮🤤焗意式香草豬排🐷 $138豬扒🥩表面用左麵包康一齊焗😬 半肥瘦既豬扒肉嫩咬落仲會有肉汁🤗唔係乾柴豬之外仲要冇左平日食的油膩感👍👍搭配薯蓉一齊食好飽足感🤩餐飲跟自家製水果茶🥰當中有薄荷飲落涼涼地又唔會好甜😋小食滷水拼盤 $ 168滷水拼盤裡包左雞腎、豆腐、豬耳同埋雞翼🤩4款都滷得好入味🤤我特別鍾意豆腐🤲表面豆皮充滿滷水香🤩入面就仲好滑溜👍最啱就叫黎送啤酒🍻手工啤有20幾款多種不同口味任君選擇🙆♀️Tempest @ Brave New Worl
芝士焗原隻龍蝦🦞尾燴扁意粉🍝 $138
焗意式香草豬排🐷 $138
餐飲跟自家製水果茶🥰當中有薄荷飲落涼涼地又唔會好甜😋
小食
滷水拼盤 $ 168
手工啤有20幾款多種不同口味任君選擇🙆♀️
Tempest @ Brave New World IPA $98
本身已經好鍾意飲手工啤🍺特別係IPA🥰
呢度既IPA選擇由濃到淡😬我就選左呢杯濃味IPA🤤飲落濃濃既柚皮味🙆♀️完全係我杯茶😜
Deadman Brewery @ 5000 years $ 58
朋友第一次飲手工啤🤪店員就推介左呢杯飲落味道幾特別.酒感薄薄地非常易入口🥳