2023-08-16
今晚去左呢間位於中環Stanley 26樓既「一緒一番酒場」🏮餐廳以U型吧台設計😬景觀開揚仲可以睇到中環夜景😍酒場提供精心製作廚師發辦又可以散叫美食😉今晚就係美景中盡情享受師傅準備既美食🥰來到酒場酒不能少🤣先叫呢枝三千盛純米大吟釀🍶入口略帶辛口☺️冰飲清爽暢快🤗倒進型格風外型冰壺仲可以打下卡添🤭💓特色小食風乾河蝦🦐鱈魚乾🐟呢道小食以風乾代替油炸👍河蝦好甜又香口😍鱈魚乾輕輕炭燒變成脆香口感👍送酒一流🤭💓刺身四點包括赤身、帶子和油甘魚🐟及我最愛既牡丹蝦🦐極甜美的蝦肉與甘香蝦膏😊入口細綿帶爽🤤💓拖蘿蓉三文魚子海膽杯🤩飯粒仲加入蔥和紫蘇花提鮮🥰上面放既食用金箔提升華麗效果🤤💓厚身日本黑豚肉飯🐷師傅將黑豚肉滷至淋滑但保留嚼勁口感😬自家製的醬汁味道帶甜👍搭配日本芽菜和黑椒帶出豐富的口味和層次😍💓慢煮磯煮鮑魚配肝醬🥰鮑魚經過慢煮一整個下畫至柔軟口感且非常入味🤤鮑魚切片食落嫩滑無窮😍點埋肝醬味道更突出😍💓甜品櫻花草餅帶有獨特的花香味道😬味道偏甜架🤭🍶唔夠喉再點了枝無窮天穩齋香生酛純米吟釀🥰飲落順口帶有綿密濃郁米香甜味🤩都幾適合同一班朋友共享🥰總結餐廳既食材用料上乘👍師傅泡製既精緻菜單亦花盡心思🥰整晚跟我
💓特色小食風乾河蝦🦐鱈魚乾🐟
💓刺身四點
💓厚身日本黑豚肉飯🐷
💓甜品櫻花草餅帶有獨特的花香味道😬味道偏甜架🤭
🍶唔夠喉再點了枝無窮天穩齋香生酛純米吟釀
🥰飲落順口帶有綿密濃郁米香甜味🤩都幾適合同一班朋友共享🥰
總結餐廳既食材用料上乘👍師傅泡製既精緻菜單亦花盡心思🥰整晚跟我地既互動令我地帶來一個輕鬆愉快嘅晚上🥳