2024-07-02 396 views
喺香港開間以日式咖喱為主打嘅餐廳本身我係幾欣賞嘅。因為呢條路線並唔容易、可以話有啲嘥氣。個人覺得香港人對咖喱鍾意極有限(打邊爐火鍋雞煲米線就最啱)仲要係日式咖喱、有啲人會好憎日式,開係一種挑戰。GoGo55 都執咗就知唔難理解。一向幾鍾意J Curry, 呢間喺舊年都會定期幫襯、環境好舒服、夠大又成日都唔會好多人、唔等位唔駛迫、再唔係坐吧檯就實可以靜靜地食飯。又有懷舊「街霸」幾過癮 & 火車紀念品賣。凍熱水自斟~唯一唔好就係一入舖就話唔收現金、但見佢唔收加一又可以碌卡唔駛又呢又路咁都好返番啲嘅•••本身呢度係蘋果咖喱、味道辣度良好、小食其中一款胡麻醬凍蕃茄喺幾抵食、蜜棧魷魚鬚係好好食。到舊年為止一直感覺良好°°°好可惜、今年唔知幾時開始、發覺換咗餐牌、主攻咗好多款甜品九唔搭八令人費解、又唔平、以為只係更換下啲menu, 點知到食正餐咖喱飯就醒覺、店員話唔再係蘋果咖喱冇咗塊蘋果、咖喱已偏鹹。招牌菜絕對係差咗...算幾大件事•••連凍蕃茄都冇埋!九成覺得徙功夫唔想做•••價錢$好似都+咗、依家仲收埋加一(+1)呢下躁底❗因為從冇到有確係乞人憎!總之所有嘢整體下降⬇↓⇣恐怕呢度已經係新人事

到舊年為止一直感覺良好°°°
野菜咖喱雞肉飯
咖喱炸蝦飯
咖喱炸豬扒
連凍蕃茄都冇埋!九成覺得徙功夫唔想做•••

恐怕呢度已經係新人事新作風、好遺憾真係個失敗嘅轉型嚟~
員工態度良好、純粹真係唔滿意個管理制度、都唔知諗咩嘅•••
如果唔再轉型返好,Encore就免喇~
Other Info. : 補充都係嗰句、呢啲降grade嘅表現對食開嘅顧客嚟講係一種災難•••••••• 從味道、款式、價錢,管理,種種嘅退步(尤其+1呢下由冇到有)實在令人失望, 今次冇辦法,是首次給予負評。
野菜咖喱雞肉飯
咖喱炸蝦飯