2023-10-17
坐落於大坑精品酒店一樓既多國菜,有開揚戶外座位,而家天氣涼涼地坐出去𝐂𝐇𝐈𝐋𝐋就岩晒~入面裝修精緻,別具浪漫格調~當日𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫叫左𝟑個𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞s & 𝟐 個𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬,食物質素都好好,而且仲好有驚喜😋👍🏻 -𝐒𝐌𝐀𝐋𝐋 𝐏𝐋𝐀𝐓𝐄-▫️𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐮𝐛𝐞 𝐓𝐞𝐫𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 用炭燒網送上,上盤時用熱騰騰炸炸聲好治癒,超級焦香~肉質嫩滑,融合了濃郁照燒醬,甜中帶有點鹹香,香脆蒜片更令口感豐富多樣,𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞黎講係相當值得✔️ ▫️𝐓𝐚𝐫𝐨 𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐀𝐯𝐨𝐜𝐚𝐝𝐨 𝐒𝐦𝐚𝐬𝐡 ▫️𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦 𝐚𝐧𝐝 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 同𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 都好酥脆,我地特別中意食脆卜卜既菜式,作為開胃菜一流。𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭更帶有濃郁既黑松露醬香味,𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦既鹹香同𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚加添奶香之餘,令𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭咬下有拉絲層次感。 -𝐌𝐀𝐈𝐍𝐒-▫️𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐑𝐨𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐅𝐞𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐅𝐨𝐚𝐦為左呢款菜式而
-𝐒𝐌𝐀𝐋𝐋 𝐏𝐋𝐀𝐓𝐄-
-𝐌𝐀𝐈𝐍𝐒-
為左呢款菜式而黎😋𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 唔腥仲帶點鮮甜,𝐅𝐥𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐑𝐨𝐞鹹香同爆裂口感增添了豐富層次。𝐅𝐞𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐅𝐨𝐚𝐦就令整道菜更加精緻同吸精,果然用上高級食材絕無失望仲好有驚喜‼️
▫️𝐏𝐮𝐦𝐩𝐤𝐢𝐧 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐨𝐲𝐛𝐞𝐚𝐧 & 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐧𝐮𝐭
好著重細節既一款𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨! 除左𝐏𝐮𝐦𝐩𝐤𝐢𝐧,仲加入左𝐒𝐨𝐲𝐛𝐞𝐚𝐧 & 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐧𝐮𝐭,整道菜增添濃郁口感和脆感堅果既香氣,南瓜亦非常融入飯粒,味道感覺非常足料,啖啖口感都好豐富,加上香煎鮮味帶子,呢個細膩既菜式超推‼️
用𝐎𝐏𝐄𝐍𝐑𝐈𝐂𝐄訂位有時會做折,個陣食就有八折😎大家可以留意下🤍