2025-04-04 292 views
💖 茶東西 (九龍城)✨九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園啟德零售館3 G樓M3-003號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️之前喺行街嘅時候見過呢間餐廳,建議有人喺入邊打緊邊爐🍲,我覺得好吸引,所以就同老公🐻❤️講話有機會一定要嚟試吓🫡,不過上openrice睇呢間餐廳係屬於茶餐廳/冰室😂,細心睇原來個餐牌啲嘢食都少少茶記feel,不過係西式版。-香蒜牛油煙三文魚鍋燒飯🥘 $88+$20乾果營養燕麥杯口味 +加15蘭王蛋呢個飯好OK !唔會好鹹,唔似胡椒廚房嗰啲咁鹹👍🏻,蘭王蛋已經打咗喺煙三文魚嘅上面,一拮爛隻雞蛋🍳就有少少似火山爆發🌋咁嘅感覺,都幾壯觀😋。煙三文魚嘅份量好多,而且仲有勁多芝士打底🧀,每一啖都勁邪惡🤩另外要大讚佢嘅燕麥杯😝,本身好多堅果已經好正‼️點不知竟然入邊仲有蘋果🥳,好爽口又夠甜!壽喜燒美國板腱牛肉鍋配讚岐烏冬及蘭王蛋🍲 $108+$38追加肥牛火鍋嚟講呢個價錢我覺得係幾抵食😍,老公🐻❤️話呢個壽喜燒湯底唔會好甜,啱晒戒緊糖嘅佢🥳,有得揀配白飯定係烏冬,佢就揀咗配烏冬😆。初頭以為牛肉味道唔會好濃,點知肉味都幾重,有驚喜🫡,除咗牛肉可以追加之外雜菜都可以追加,如果鍾

💖 茶東西 (九龍城)

-香蒜牛油煙三文魚鍋燒飯🥘 $88
+$20乾果營養燕麥杯口味 +加15蘭王蛋

壽喜燒美國板腱牛肉鍋配讚岐烏冬及蘭王蛋🍲 $108
+$38追加肥牛
火鍋嚟講呢個價錢我覺得係幾抵食😍,老公🐻❤️話呢個壽喜燒湯底唔會好甜,啱晒戒緊糖嘅佢🥳,有得揀配白飯定係烏冬,佢就揀咗配烏冬😆。初頭以為牛肉味道唔會好濃,點知肉味都幾重,有驚喜🫡,除咗牛肉可以追加之外雜菜都可以追加,如果鍾意食菜多啲嘅你就可以再加多一份啦🥬

-七味椒鹽雞中翼🦴 $58
唔知有冇朋友仔都係雞翼fans🤩,通常如果雞翼係小食嘅話我都會叫嚟試吓😌。今次呢個炸得好好,外面脆脆,入邊仲充滿肉汁好Juicy😙

-鹿兒島國產豚肉餃子🥟 $58

+$20美式炸薯條🍟。呢一個餃子,唔會好似平時拉麵店嗰啲煎到個皮乾晒👍🏻,亦都唔會話好油😌我唔錯!每隻餃子嘅肉餡都好多😎。另外薯條香脆可口,啱晒偶爾想放肆嘅我😝
-薄荷伯爵檸檬茶🍹 +$9
有少少薄荷檸檬茶,都幾特別喎飲起上嚟比平時更加清爽🧊
加$28就可以升級套餐‼️有精選前菜+精選餐
湯+熱飲😆
今次嘅前菜就係蜜糖芥末炸雞粒,有四粒咁多!幾抵🤭,另外餐湯就係羅宋湯,好足料!

2025-04-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)