《📍Tuned Coffee & Roastery 食評》By @ihungry.hk成日覺得特登過海入上環Cafe好似太遠💢其實總有一間係你左近 @tunedcoffee ‼️今日小編同大家介紹位於旺角火車站附近,介乎太子至旺角嘅交界,今年9月先新開張嘅Cafe🎊,本店主打簡約大自然風格,提供靚靚咖啡、主食、輕食及甜品等,啱晒鍾意打卡嘅女士‼️🔸『Mocha - $50』第一口飲落去係濃濃嘅咖啡香氣☕️,後尾再湧上淡淡朱古力味,咖啡嘅比例較重。但小編覺得朱古力味真係太淡,而且奶味都唔濃郁,整體比較普通。🔸『Lemonade - $45』天氣咁熱,梗係要叫返杯冰涼嘅lemonade降降溫❄️!有氣碳酸十分衝擊喉嚨,清涼冰爽,非常消暑呀!不過小編覺得檸檬有少少苦🍋,每飲一啖都有檸檬嘅澀味,就好似人生一樣😂!🔸『 Earl Grey Egg Pudding - $45』布甸充滿濃濃嘅茶香🍵,但雞蛋味比較淡,主要帶有甘香嘅感覺,配埋上面嘅cream,中和左茶嘅苦澀味,令整體感覺變得更加perfect match,啱晒唔鍾意食太甜嘅女士們!小編特別想讚賣相超靚,打卡必嗌🉑!新店開張嘅Tuned Cof

🔸『Mocha - $50』

🔸『Lemonade - $45』

新店開張嘅Tuned Coffee & Roastery 🔥記得支持下啦‼️

🤪iHungry肚餓指數:7/10分
📸iHungry打卡指數:7/10分