「圓山飯店」係一間喺尖沙咀嘅老字號餐廳✨平時行街一定有經過,因為佢就喺🌆美麗華商場隔離,再唔係去諾士佛台飲酒🍻,一定會經過😝我之前同朋友已經有光顧過,佢主打台菜、粵菜同海鮮,我同朋友都好鍾意呢間餐廳❤️因為食物真係好高質👍🏻1.香辣口水雞(小食)雞肉好鮮嫩,辣度會比較偏辣,我好鐘意佢嘅辣會帶麻,真係好過癮😝2.胡椒海中蝦大海蝦新鮮,肉質飽滿彈牙,蝦外衣酥鬆,增加了整體的口感層次,白胡椒、黑胡椒調味剛好,微麻的口感,令人難忘。3.蠔仔煎蛋蠔仔🦪肥嘟嘟,好飽滿,佢蠔仔外面有裹粉炸過,會略為酥脆,煎蛋的顏色呈現金黃,表面光滑均勻,蠔仔煎入蛋液中,分佈均勻,整體看起來引人食慾。4.圓山小炒皇食小炒皇,當然要有鑊氣,佢夠鑊氣之餘仲超足料!有炸過嘅白飯魚、蝦乾、腰果,竟然仲有蜆肉,我真係第一次食到,好正!最後嘅薑汁蕃薯🍠糖水甜度同埋薑嘢辣度控制得啱啱好,蕃薯好軟綿,又甜,作為結尾真係好完美!店員好好,會不時留意我哋嘅需要,為我哋換碟加茶水,亦會親切地詢問我哋食物啱唔啱食🥰好好人!
「圓山飯店」係一間喺尖沙咀嘅老字號餐廳✨

1.香辣口水雞(小食)

2.胡椒海中蝦

3.蠔仔煎蛋