見到大家/新X期/KOL都話好食,即管一試。環境秉承香港特色—又細又迫,坐得極不舒適,當然好多食肆比這家還細,香港地少人多都理解理解,不過拎住好多東西就不建議入內了。食物真係感覺受騙,心靈受到傷害,可能咁講太誇張,讓我解說一下:我們兩人點了紅燒牛腩麵刀削麵、香酥雞扒魯肉飯、月亮蝦餅、九份芋圓(最後漏左單無落到)、玉米起司蛋餅、九份檸檬綠及黑糖芋頭牛奶,承惠$2xx紅燒牛腩刀削麵:麵質彈牙好味,但牛腩真係好肥,明白的,但碗麵有一層油真的好不開心,牛腩係腍,但真係啖啖油,好難頂,碗麵一點都不好食,講真八x雲集都碗牛肉碗都好食過佢,份量嚟講一個女仔食都略嫌唔飽,但見到層油都飽晒。香酥雞扒魯肉飯:魯肉是綿綿黏口感,係好味的,但肥到食一口已經投降。香酥雞扒又乾又柴又有萬年油個種油味,在下實在不敢恭維。月亮蝦餅:熱氣到爆,係,怕油無人迫我點,但見到個餐牌有所以試下,唔試點知咩料。炸到個外表都變啡色,唔係金黃色,好油好油,真係啖啖油,食完覺得食了一年的食油(希望真係食油)量。蛋餅:算係最正常的一個,但唔算特別好味好好食到要一點再點個啲,普通嘢。九份檸檬綠(三分甜):正常解油膩,好彩希叫,但唔值$25
見到大家/新X期/KOL都話好食,即管一試。

九份檸檬綠(三分甜):正常解油膩,好彩希叫,但唔值$25

黑糖芋頭牛奶(三分甜):正常,但出面個啲手搖飲品店好味啲。

總結:食完覺得受騙,點解咁油膩都會推薦又排隊去食,平時食得唔係好清淡都應該完全接受唔到呢間嘢啲油膩感。如果想增肥、為膽固醇加油或想喉嚨痛、病、第日拎病假唔洗番工,都建議嚟食一食。

侍應算好人,又主動拎多張櫈比我放袋,又幫我放好啲易碎物品。

強烈不滿推薦呢間店的人。完。