2019-06-15
亞女出咗成績GPA只差0.5就爆4,一邊工作一邊讀書都有此成績,真喺為佢驕傲,一於出去食餐好嘅慰勞吓佢佢鍾意食即開生蠔,所以就揀咗呢間;餐廳設計簡約型格,坐位闊落閒適Oyster Platter 48pcs(4 to 6 types of oysters recommended by chef )店主推介咗幾款生蠔,有法國蠔,肥美香甜,蠔味不會過分爆發,口感爽脆,帶銅味及礦物味;美國蠔,細小但十分清甜;澳洲蠔,海水味濃,味道鮮甜,肉質creamy;智利蠔,肉質鮮嫩,晶瑩潔白,無腥且略帶甜味;愛爾蘭蠔,媲美法國蠔,餘韻持久,蠔肉飽滿爽脆Sea Urchin/Scampi/Hokkaido Ark Shell餐廳除了供應蠔外,還有其他海鮮選擇,我哋仲揀咗活北海道馬冀海膽,新西蘭深海龍蝦仔和法國螄蚶活北海道馬冀海膽,味道十分鮮美,海膽味較濃郁,口感豐腴,入口即溶新西蘭深海龍蝦仔,入口非常鮮甜,質感creamy,肉質嫩滑細緻,富有彈性法國螄蚶,又稱赤貝,色澤亮麗呈橙紅色,海水及鮮甜味濃郁,口感外層爽脆,內裡貝肉軟嫩,口感配合十分巧妙Seasonal Mussels Soup in White
Seasonal Mussels Soup in White Wine Sources
青口鮮味無比肉質嫩滑,加上忌廉白酒汁煮過,口感香滑鮮味無窮
Angus Rib Eye with Salad
安格斯肉眼扒肉味濃,油脂甘香,肉質軟腍,加上洋蔥燒汁及配菜惹味非常
Lobster Pasta
餐廳好貼心,龍蝦拆咗肉,唔使自己動手,肉質鮮甜爽彈,簡單調味已經恰當,而意粉亦煮得恰到,軟硬適中