2022-10-19
今日返工經過無限極廣場又要煩惱買咩早餐好,平日都食得太多飯團同pastry啦😪想揾下有冇咩新意既時候就發現原來有間便當店而家都有賣埋早餐喎呢間外賣店裝修主調係淺木色同埋白色🪵有種輕鬆既和風感覺,名字Karui在日語中亦代表輕便的,所以佢地既早午餐都係主打輕盈健康兼飽肚💞早餐就有3款捲餅,係雞肉、牛肉同素食芝士,劃一$30📰而午餐就有9款便當,由$68-$108不等,本身係健康紅米飯,仲可以加錢轉菜底影相比同事睇後佢都搭單,所以就買咗雞肉同芝士捲餅試下🫔拎上手都幾有份量,店員驚我地撈亂仲細心咁寫埋口味返到去一打開就香噴噴,入面原來係roti印度酥餅包住煎蛋同青瓜🌯唔同口味就落唔同肉或者芝士,都係有齊碳水化合物、蛋白質同蔬菜纖維既一餐芝士幾有鹹香,返到公司食仲有d拉絲感,加埋爽脆青瓜真係口感不錯🧀雞肉就有落咗孜然粉咁🥓獨特香味令人上癮,加上roti酥餅有d煙煙韌韌既口感,食完開工都好精神