2019-09-19
前幾日終於約到大忙人朋友食晚飯!!咁耐無見就緊係要食好d,歡聚一下啦~~我地一個住東,一個住西,所以就揀左喺九龍城落腳(兩個都有直車返歸xppp)朋友喺度book左檯,呢度應該係主打食牛既,但當中亦有好多日式料理刺身等等既東瀛菜式可以選擇,樣樣都好似好吸引咁啵當我地花多眼亂,唔知食咩好既時候,店員就推介我地試下佢地近期熱賣既藍龍蝦,朋友正係海鮮狅熱,頓時點頭叫好,點上一客“芝士燒法國藍龍蝦及藍龍蝦反卷”HKd$228+10%我呢個小牛精就發板要一份“牛石精選盛合”HKd$548+10%同佢一齊share,唔夠先再追加飲品方面,朋友係嗜酒之人,先點上一杯“沖繩生啤”HKd$32+10%之後再加一客“枝豆”HKd$28+10%佐酒作為開幕小妹我就乖乖地飲返杯“白桃梳打”HKd$26+10%已經好滿足我地既燒肉盛合率先登場~先有店員為我地準備醬汁,而檯上就設有燒肉時我最愛沾上既鹽巴跟黑胡麻盛合中有齊三款肉類:豬、牛同雞,當中和牛質素固然不俗!!教我驚喜既係雞肉亦為不錯,而厚切爽嫩既牛舌更成為我心頭好而朋友滿心期待既藍龍蝦亦隨之後上,賣相已夠誘人半大隻藍龍蝦上蓋滿香濃芝士,肉質爽彈而味帶鮮反卷
咁耐無見就緊係要食好d,歡聚一下啦~~
我地既燒肉盛合率先登場~
而朋友滿心期待既藍龍蝦亦隨之後上,賣相已夠誘人
半大隻藍龍蝦上蓋滿香濃芝士,肉質爽彈而味帶鮮
反卷中既餡料有著鮮甜既藍龍蝦肉同清爽既青瓜絲,沾上些少蛋黃醬進食,既是日和風味又是飽肚滋味呢!!!
最後店員更為我地免費送上當晚既精美甜點,正好為我地既飯後一點甜