2024-06-05 63 views
上水探親友,順道去食嘢歇腳,去咗有14年歷史嘅樂樂冰室,食物水準一流,餐廳職員服務友善,令我感受到濃厚嘅人情味。🍞慢煎西多士喺我嘅推介,製作西多士用本地農場雞蛋,雞蛋每日新鮮直運,麵包兩面吸滿蛋液,上枱時聞到香濃嘅雞蛋香氣,用慢煎嘅方法製作而成,相比炸出嚟嘅西多士更鬆軟🍞。另一款美食都喺我嘅誠意推介就喺鮮牛肉通粉配牛角包🥐同農場炒蛋🍳,用了豬骨、雞腳、茜芹及洋蔥等做好湯底,食材同配料都咁新鮮,食落唔覺膩。🍝水牛芝士焗肉醬意粉,肉醬意粉舖上金黃嘅水牛芝士🧀,而且份量十足,意粉掛滿有拉絲嘅芝士,真喺芝味無窮。食材喺經過嚴選,朋友點了熱鮮奶,喺選用康寧牛奶,牛奶味道好濃郁。在樂樂冰室品嘗美食,真喺大滿足!樂樂冰室📍上水新祥街23號地鋪

另一款美食都喺我嘅誠意推介就喺鮮牛肉通粉配牛角包🥐

樂樂冰室