今日放假同朋友去PMQ行完諗住喺附近搵餐廳食,行過九如坊就見咗一間新開食燒肉嘅餐廳叫「延燒肉」,見價錢經濟實惠就入咗去食晚餐。我哋想試多幾款肉,揀咗自選COMBO套餐,每人只需$268就可以食到兩款肉類、蔬菜碟、餐湯、前菜、白飯同雪糕,絕對係性價比之選!🍊肉類我哋嗌咗四款肉,分別係日本宮崎豚肉、薄切鹽燒牛舌、澳洲精選和牛同美國黑安格斯牛肉,全部肉類都有師傅即時喺席前用機器切割,肉質非常鮮嫩,唔會有雪藏嘅口感,而肉類喺上菜前都會預先用餐廳特製嘅甜醬油醃製,所以燒熟後直接食就已經好入味,唔需要點調味料!🍊配菜除咗肉類之外,最令人驚喜嘅係餐湯,飲落去較其他餐廳嘅麵豉湯更為濃味,問返職員先知道餐廳用咗整片去骨三文魚腩去煮,而並非只使用三文魚頭或魚尾,所以個餐湯非常鮮甜濃味;另外仲有一盤蔬菜,包括杏鮑菇、翠玉瓜、黃椒,食材用料新鮮。🍊甜品甜品係餐廳自家製嘅豆腐雪糕,口感非常綿滑細膩,豆腐嘅味道濃郁突出,清新嘅豆腐雪糕可以為油膩嘅燒肉解膩,一食難忘。📍上環九如坊6-10號林氏大廈地下B號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

🍊肉類

🍊配菜