WM Hotel 雖然鄰近西貢市中心,但一來一回都要大概3️⃣0️⃣分鐘,平時黎到西貢都無乜可能會過黎,所以就利用今次Staycation 機會,盡量享用呢度嘅設施同美食~下午茶係Cafe@WM hotel 食左個afternoon tea set,未有咁快肚餓,見呢間餐廳有得玩桌球🎱、高爾夫球🏌🏻、足球機等,就入黎呢度玩返陣再食野啦!🌖Mussels Pot 鮮茴香忌廉煮藍青口配烤多士 $168青口份量十足,粗略估計有十五至二十隻,唔腥無沙;忌廉汁係濃稠同味道方面都恰到好處,唔會太濃太膩,用黎點麵包真係好正,唯一可惜麵包份量太少,要眼白白望住忌廉汁被收走🥺🥺。🌗Le Foie Gras Burger 香煎鵝肝安格斯牛肉無花果醬芝士漢堡配薯條 $185掛住食青口遺忘左個漢堡😅,凍左嘅關係所以鵝肝有陣羶味🙈,無花果醬質感類似果凍,呈完整片狀,個人覺得粒狀比較合適,方便𣊬間融化於舌頭上,令漢堡鹹中帶甜,增加左層次感;薯條新鮮炸起,配上另加$20嘅黑松露芝士醬🧀令人一口接一口;另加嘅醬料份量足,每條薯條都蘸滿醬,唔洗就住就住嘅感覺真係好好😬。🌕Tiramisu Pancake $135甜品擺盤精美,

🌕Tiramisu Pancake $135
甜品擺盤精美,各款水果色彩繽紛令人胃口大開;梳乎厘班戟空氣感十足,提拉米蘇醬味道適中,就咁食已經夠甜夠濕潤,咖啡糖漿嘅存在顯得有點多餘;燕麥同松子仁增加咬口,令口感更加豐富。

2022-09-01
$310 (Dinner)