2021-11-17
話說今日同男友晏晝5點半攞飛,不過就等咗接近兩個鐘頭。都算啦,見住嗰肥姐姐reception叫號同帶位都係同一個人做,喂,大佬!繁忙時段搵人帶位好冇?仲要明明叫號A(1-2位)飛都冇客應座,理應繼續叫A,但無端端去叫B飛,之後肥姐姐又搞手續同帶位。來回浪費幾多時間?仲要不停有人出但叫飛就慢到龜咁,好喇,我哋嘗試隊個頭埋窗口望,最埋二人座(1號枱位)空架,仲要之後十五分鐘都仲係空架。好喇咁都未算,我試下埋去reception去望下上一個叫號B飛張飛,想爆粗,B飛人哋6點攞飛嘅已經入咗去,我哋五半仲傻等,雖然我知場內座位有編4人同2人座,分配有所唔同,但時間都差太遠吧。好喇終於入到去,一入到去,馬上_咗一聲,好多空位呀大佬!!!至少5個2人座吧枱同2張卡位枱都空架。出面嘅人就一大堆。一個reception serve 出面一大班客 由叫號、安排座位、帶位、介紹一腳踢,但肥姐姐佢仍然保持笑容仲非常有禮貌,值得一讚。只怪管理層管理不善、人手不足、安排混亂。膳食上都好食,當然唔能夠同壽司郎比,啲壽司飯略為鬆散,但整體壽司都好食,尤其油甘魚同吞拿魚,仲有嗰北海道雪糕。不過壽司喺平板order嘅選擇
膳食上都好食,當然唔能夠同壽司郎比,啲壽司飯略為鬆散,但整體壽司都好食,尤其油甘魚同吞拿魚,仲有嗰北海道雪糕。不過壽司喺平板order嘅選擇相對少,而壽司運輸帶同網上評論一樣冇咩壽司。
如果入座流程同運作管理上能改善,其實已經好OK了。
-叫號系統其實可配合app實時顯示 等客人可以去隔離百貨買野睇野唔洗無聊等咁耐。(明明自己有優勢去刺激叫人消費都唔用,做管理嗰個每月都幾好搵)