2023-06-25
朋友間都叫我蟹后就知我幾鍾意食蟹,對於蟹粉、蟹黃、蟹肉我係零抵抗力,聽到都流口水,推介大家食夏麵館蟹粉系列,價錢合理、蟹粉又多,CP值非常高🦀哆唻咪 $228/1份 $118/半份一碟有齊蟹黃、蟹粉、蟹肉再加河蝦,真係聽到都流口水,每碟份量都唔少㗎!有一兩濃郁蟹黃、二兩蟹粉、三兩鮮甜河蝦,入口啖啖鮮味再滲透出蟹黃香,加上彈牙河蝦簡直人間美食,果種蟹香味真係想食完一碟又一碟,個人建議送飯/拌饅頭食層次感更豐富🍜鮮蟹粉黃魚片麵 $90試埋另一廚師推介,麵面鋪滿蟹粉,賣相好加分,黃魚片爽脆無腥味,湯底係鮮甜魚湯,加上蟹黃鹹香味,麵條吸盡精華,碗湯都可以飲埋🍲三鮮豆腐羮 $32位 $78/例豆腐、雞肉、火腿、蝦仁製成的豆腐羮,簡單食材配搭煮出清新鮮味🫘豆沙鍋餅 $38香脆外皮夾住甜絲絲豆沙,咬落帶點煙韌,雖然係炸物,但食落唔會有油膩感,夏麵館招牌必試夏麵館📍地址:將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2013號舖
🦀哆唻咪 $228/1份 $118/半份
🍜鮮蟹粉黃魚片麵 $90