2024-03-21
📍#The Captain’s House (大圍)大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪呢間The Captain‘s House主打食海鮮袋,之前都試過佢嘅海鮮袋係非常之唔錯,而餐牌上其他食物都非常吸引,今次就一於試吓其他食物😝✨#羽衣甘藍藍莓沙律💰$138幾款沙律之中個人覺得羽衣甘藍藍莓沙律最吸引❤️🔥 羽衣甘藍健康指數極高,加上沙律入邊有多款水果,款款都好新鮮,夾雜一齊食口感豐富。✨#火腿芝士拼盤💰$238ham配芝士再加蜜糖係perfect match,蜜糖中和到ham既咸香,配上香濃芝士,係一個幾唔錯嘅前菜。✨#經典芝士手打牛肉漢堡💰$168手打牛肉可以自選熟度,今次order咗五成熟~ 出到嚟比較似全熟😆 漢堡包口感軟熟,亦配上左千島海鮮醬,反而手打牛肉略嫌少許失色。但係burger去咗粗薯條,口感香脆加番分~✨#燉牛面頰芝士焗通心粉💰$148主菜方面我哋order咗燉牛面頰芝士焗通心粉,一直對通心粉情有獨鍾~ 加埋芝士簡直係我杯茶😎 成件事好入味,而主角燉牛面頰肉質都好軟腍腍,而且牛味都好出。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️