2023-10-31
今日黎到大角咀搵食! 呢間餐廳有個好大嘅酒櫃, 有八十幾種紅酒, 白酒, 清酒, 汽酒同威士忌, 啱晒愛飲返兩杯嘅你🍷現場仲有侍酒師可以介紹合適嘅酒俾你🥂..【香煎鵝肝牛肝菌闊蛋麵】HK$158 我勁鍾意食鵝肝, 煎煮過嘅鵝肝外脆內軟, 闊蛋麵掛滿晒醬汁, 香濃美味🍴加埋牛肝菌嘅香氣, prefect!..【慢煮加拿大豬斧頭扒配蘋果陳皮茸】HK$348 斧頭扒配咗個陳皮蘋果蓉, 幾特別嘅配搭, 仲有紫薯蓉, 調味方面, 用咗芫茜籽同辣椒粒🌶️慢煮過嘅斧頭扒肉質啱啱好!..頭先都講左, 呢度嘅藏酒量非常豐富, 不得不提, Menu📜上每道菜旁邊都有介紹配呢道菜飲咩酒最啱, 或者可以睇下侍酒師有咩推介🪄 .【Jean De Trimoulet 2013, Saint Emilion Grand Cru】入口醇厚, 帶點果香, 好啱鵝肝濶麵呢款濃味嘅主食!.【Deutsches Weintor Riesling Trocken】我就比較鍾意白酒, 覺得更易入口🥂..【Classic Tiramisu 】HK$88最後梗係要食返個甜品先至夠滿足💖tiramisu充滿蛋香, 加埋濃厚咖啡, 賣相精
【香煎鵝肝牛肝菌闊蛋麵】HK$158
【慢煮加拿大豬斧頭扒配蘋果陳皮茸】HK$348
入口醇厚, 帶點果香, 好啱鵝肝濶麵呢款濃味嘅主食!
我就比較鍾意白酒, 覺得更易入口🥂
【Classic Tiramisu 】HK$88
最後梗係要食返個甜品先至夠滿足💖tiramisu充滿蛋香, 加埋濃厚咖啡, 賣相精緻又好味🤭
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Cobalt @cobalt_hk
📍 大角咀利得街 36-38號1A鋪