依間最初聽名以為是糖水舖,後來再做research先知係一間專做餃子嘅餃子店他們整體風格是那種工業風,和平时的餃子店的風格很不一樣,算幾有特色,而且人流都算多(我都係襯未有太多人之前影,影完好快就坐到八九成滿)10隻煎餃子 (粟米芝士雞肉餃+韭菜豬肉餃)$52推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟煎餃永遠都係一個不敗嘅選擇,表面煎到脆卜卜,裏面又脹卜卜,真係睇到都流晒口水芝士配粟米原本就非常合適,再加上外表煎到香脆,一啖咬落去爆曬啲汁出嚟,差少少衣服就要遭殃;味道會偏淡少少,所以比較適合用嚟煎炸韭菜豬肉不論係煎定係湯都一樣咁好食,而且菜和肉的比例好好,食落口唔會覺得肉太多太膩10隻湯餃子 ( 韭黃雞肉餃+西洋菜豬肉餃)$48一樣都係皮薄餡靚,食落口唔會覺得食到成口粉,味道方面就比較清淡少少,但一樣咁好食我覺得兩種餃食落味道分別都不大,而且偏淡身,個人覺得都係煎餃好食啲,不過口味偏清淡的人應該會比較喜歡(本人重口味人士)如果是和我一樣都是重口味人士的話,他們的辣菜脯真的不能錯過,不論配上湯餃定係煎餃都一樣咁好食;首先食落口會覺得有少少麻,之後辣味就會湧出嚟,再之後就到鹹味🙈🙈最初餃子未上枱之前我都已經停

10隻煎餃子 (粟米芝士雞肉餃+韭菜豬肉餃)$52
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

10隻湯餃子 ( 韭黃雞肉餃+西洋菜豬肉餃)$48

如果是和我一樣都是重口味人士的話,他們的辣菜脯真的不能錯過,不論配上湯餃定係煎餃都一樣咁好食;首先食落口會覺得有少少麻,之後辣味就會湧出嚟,再之後就到鹹味🙈🙈最初餃子未上枱之前我都已經停唔到口,係咁食;到餃子到咗,配埋餃子一齊食,真係完全停唔到口,因為就咁樣食,會覺得有少少鹹,但係配上餃子就沒有問題

整體來講,係一間好高質嘅餃子店🥰絕對推介一試

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。