好耐無去食刺身食串燒,嚟到尖沙咀小巷中穿梭,搵到一間有驚喜巧有feel嘅居酒屋🏮刺身要點係要新鮮,薄切青鯛恰到好處,肉質好嫩,特別之處係呢間居酒屋除咗有平時豉油加芥末,蘿蔔絲蔥花酸汁,不得了,提鮮到一個點😍每啖係勁滿足,每片切得好平均,刀法非常好👍🏻仲有墨魚刺身,我本身麻麻地墨魚質感,佢切得厚身啲,帶嚟係實啲肉,反而味道更加出,點磨好嘅鮮芥末豉油,好好味😋(我自己好鍾意後面咁chill嘅格局,坐吧枱都唔錯)日本室津蠔(半份,兩大隻),唔係講笑,手掌咁大、肥美、夠鮮、無海水味,仲要爽口,喜歡食蠔一定要點,叫埋清酒一定滿足到底🤩壽司有深海池魚,肉質厚實又好味,本身已配少少芥末係壽司,一口食落非常滿足;仲未夠, 北海道海膽,完全無諗過呢啖有極滿海膽味,無腥味好乾淨,紫菜係好脆,成件壽司啪落口呢啖係回味無窮,不得了😎輪到 串燒,大推蕃茄豚肉串,日本蕃茄多汁熟度剛好,好甜,再配燒得剛好嘅豚肉香,汁又帶有微酸感,呢啖又係超驚喜🥳 雞皮串,燒到剛好成舊係好脆,肥嘅部分係燒咗油香,正😁 柚子鹽燒白膳,柚子味配上魚皮香,肉好滑😆 牛舌 ,個厚度剛好,味夠,呢間唔會落多鹽,牛味出番好多😌不得不提,佢個鮮魚

(我自己好鍾意後面咁chill嘅格局,坐吧枱都唔錯)

雞皮串,燒到剛好成舊係好脆,肥嘅部分係燒咗油香,正😁

柚子鹽燒白膳,柚子味配上魚皮香,肉好滑😆

牛舌 ,個厚度剛好,味夠,呢間唔會落多鹽,牛味出番好多😌

不得不提,佢個鮮魚奶湯,碗埋嚟已經爆魚香,奶白得很,先一啖落肚係舒服到一個點,而且你係好清楚知道係煮得好耐而係夠料,而係好清,配料新鮮,再加稻庭烏冬,記得一定要配啖湯飲,層次即時高三倍,飲哂成碗湯,完美哂❤️

見佢有杯自家製檸檬特飲,係燒酒檸檬梳打,燒酒第一下苦係完全無哂,酸度上嚟平衡到,好好飲😳

幫襯呢晚枱枱都係熟客,個個一坐底,「上次我試過」「個陣你講嗰個刺身」等,亦同同行者特別介紹之前食過,餐廳店員會介紹是日鮮味推介,個個都讚不絕口👏

我自己最喜愛嘅係刺身,薄切配特別醬汁但做到將肉質同味道提昇;而Mr A最鍾意係個魚湯,佢曾經飲過最好飲嘅魚湯,嗰間餐廳已經無做,呢個湯完全喚起佢呢段記憶,味道係好近,好好飲極滿足🥰