今日介紹嘅呢一間餐廳位於尖沙咀,餐廳主打黑松露嘅食品。餐廳設有露台位置,可以係私人露台位置睇到夜景同埋日落。另外餐廳而家做緊promotion,惠顧1份晚市套餐,第2份可享半價優惠。值得一提嘅係餐廳嘅職員都好有禮貌,整體體驗都唔錯。🌟2 Sets 3 COURSES SET DINNER套餐附送一杯精選house wine,可以選擇紅酒或者白酒麵包套餐包括2款麵包同一款薄脆嘅片,配搭兩款牛油分別係松露牛油和cream cheese。Starter煙鵪鶉腿 · 牛油果 · 紅菜頭沙律 · 松露沙律底用左牛油果、紅菜頭同青蘋果,口感清新爽口。另外有一隻小鵪鶉腿放係沙律上面,啖啖肉,加上旁邊有松露片,味道香口,Soup龍蝦濃湯 · 松露這道龍蝦湯口感中規中矩,冇特別濃郁的感覺,但是松露的香氣都算出色,因為湯入面有好多松露,如果龍蝦湯入面有埋龍蝦肉會更好。Main Course 烤頂級牛柳 · 龍蝦尾 · 松露 $538牛柳叫左烤得五成熟,我地切成片後牛內部依然呈現粉嫩色澤。切下去的肉質非常軟嫩,完全無根。牛肉的味道濃郁,肉汁都多,即使不蘸汁都ok。龍蝦尾已經去殼,啖啖肉味道鮮美,而且肉上灑上

🌟2 Sets 3 COURSES SET DINNER

套餐附送一杯精選house wine,可以選擇紅酒或者白酒

麵包

Starter
煙鵪鶉腿 · 牛油果 · 紅菜頭沙律 · 松露

Soup
龍蝦濃湯 · 松露

Main Course

烤頂級牛柳 · 龍蝦尾 · 松露 $538
牛柳叫左烤得五成熟,我地切成片後牛內部依然呈現粉嫩色澤。切下去的肉質非常軟嫩,完全無根。牛肉的味道濃郁,肉汁都多,即使不蘸汁都ok。龍蝦尾已經去殼,啖啖肉味道鮮美,而且肉上灑上魚子醬同有松露片並配有烤雜菜做伴碟。

烤三黃雞 · 松露 $438
這道烤三黃雞配松露都不錯,雞好大份,做到皮脆肉嫩,切開後雞肉汁滲出,與松露的味道結合非常香並配有烤雜菜做伴碟。

📌松藝館 @artisan_de_la_truffe_hongkong
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE303號舖
🚇 港鐵尖沙咀站 A 出口, 步行約10分鐘