2022-01-07
就到新年喇,又係時候食盆菜🥰 新春佳節莆田推出足料靚盆菜😍 人多/同親戚屋企人食飯會係個唔錯既選擇👍🏻 餐廳位置闊落坐得舒服!另外盆菜有提供外賣,係屋企照樣可以食到靚盆菜過年❤️✦ 盆滿缽滿鮑魚大蝦盆菜 - - - $𝟵𝟴𝟴 / 𝟰人份 ⭐️𝟭𝟮種食材:瑤柱、鮑魚、海參、花膠、花菇、蟶乾、雞翅、燒肉、發菜、大蝦、白靈菇、蘿蔔‼️ 好足料一定夠分,全部都大大隻好入味😍 另外仲有𝟲人份($𝟭,𝟰𝟳𝟴)、𝟴人份($𝟭,𝟵𝟲𝟴)、𝟭𝟬人份($𝟮,𝟯𝟴𝟴)!✦ 福建特色海蠣煎 - - - $𝟭𝟭𝟵 ⭐️莆田正推行緊海蠣節,有唔同海蠣既菜式選擇!今次試佐招牌既海蠣煎,一上菜個下已經覺得煎得好靚仔😍 同埋真係好足料好多蠔仔☺️✦ 酥炒芋芯 - - - $𝟴𝟵 ⭐️我本身個人唔太好芋頭,覺得好粉好鞋又冇咩味,但係呢碟炒芋芯,真係非常推薦,好好食!面頭好似焦糖咁脆脆地,嗌落完全唔粉💕 我食佐勁多舊😝 第1次覺得咁大舊芋頭都咁好食👍🏻✦ 扁肉湯 - - - $𝟮𝟮/位福建經典菜之一。皮同餡都係以用豬肉製成,伴埋湯同紫菜作為前菜唔錯😋✦ 紅菇海鮮滷麵 - - - $𝟭𝟬𝟴紅菇、蟶乾、鮮蝦同埋花蛤,微微帶啲菌香,紅湯麵成
✦ 福建特色海蠣煎 - - - $𝟭𝟭𝟵 ⭐️
✦ 酥炒芋芯 - - - $𝟴𝟵 ⭐️
✦ 扁肉湯 - - - $𝟮𝟮/位
✦ 紅菇海鮮滷麵 - - - $𝟭𝟬𝟴
紅菇、蟶乾、鮮蝦同埋花蛤,微微帶啲菌香,紅湯麵成個賣相好靚☺️
✦ 軟煎黃花魚 - - - $𝟭𝟴𝟴
大黃花魚淋上秘製醬汁,又係靚靚上碟,魚肉幾滑溜👍🏻 少少皮脆肉軟~