同朋友們去呢間小店食晚市串燒同鍋物,覺得佢地幾有Heart,自家製多款特色串燒及調配醬料,而且食材新鮮,醃料及調味亦做得唔錯,必須要推介一下!Menu及其他照片會另外upload~【串燒】- 燒雞皮:雞皮燒得好薄,好似食緊薯片咁!必點!- 燒馬友:第一次食用日式燒嘅方法去燒馬友,就咁食已經好好味!另外沾自家調製嘅醬汁都非常夾!- 燒椰汁糯米飯:食咗呢個燒糯米飯,大家都覺得好驚喜!味道香甜,糯米燒完一啲都唔乾!- 生菜豚肉卷:店家有試過唔同嘅包裹生菜份量得出呢個完美比例,估唔到燒完啲生菜仲係咁脆!- 芫荽豚肉卷:荽控必點,芫荽好爽脆!- 免治雞肉串配蘭王雞蛋:淋上自家製燒汁令味道昇華咗,再加埋蘭王雞蛋不得了!- 燒雞翼:食得出醃製嘅醬料味道唔錯,雞皮燒得香脆,唔需要加任何調味已經好好味!- Wasabi雞肉串:芥末唔算好嗆口,雞肉Juicy!- 勁辣青椒:好似抽獎咁,而我揀中咗條最辣嘅🤣【晚市小食及鍋物】- 涼拌話梅蕃茄仔:除咗蕃茄仔仲有苦瓜,估唔到咁!而且非常入味,話梅亦係小店親自挑選過,啱食仲有零售嘅話梅可以買走!- 日式燒豆腐:正常發揮,習慣表示如果可以再多啲醬汁就好啦!- 豚肉鍋

【串燒】
燒雞皮

- 燒雞皮:雞皮燒得好薄,好似食緊薯片咁!必點!
燒馬友

燒椰汁糯米飯

生菜豚肉卷

- 芫荽豚肉卷:荽控必點,芫荽好爽脆!
免治雞肉串配蘭黃蛋

- Wasabi雞肉串:芥末唔算好嗆口,雞肉Juicy!

- 勁辣青椒:好似抽獎咁,而我揀中咗條最辣嘅🤣

【晚市小食及鍋物】
話梅蕃茄仔

日式燒豆腐

豚肉鍋

- 豚肉鍋:鰹魚湯配雜菜非常鮮甜,加配飯或烏冬,Perfect!

【飲品】
手打檸檬茶

而家好興嘅手打檸檬都有,見到店員真係逐杯逐手杯打出嚟!
愛話梅 & 桔仔燒

另外亦非常推介兩杯特色Cocktail,愛華梅及桔仔燒!女士應該會喜歡愛華梅,Whisky底,有話梅嘅香味,而且甜甜地!桔仔燒就係燒酒再加清新嘅桔香~

味道: 9/10
服務: 9/10
環境: 9/10
推介值:9/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

⊃✎⁾⁾喜歡呢個分享可以俾”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛

Type of Meal
Dinner