【油尖旺區】【慈素小聚】見過唔少 foodie 朋友介紹過呢間尖沙咀隱世素食店,同皮蛋哥喺附近出現咗就搵搵佢,估唔到比想像中方便好多,就喺地鐵出口對面幢樓上去就係。上到去就覺得好似世外桃源咁,裝修幾雅致,坐得好舒服。皮蛋哥一嚟就試 $98 嘅「梅菜肉餅飯」,素嘅。佢都話佢幾中意食素肉餅嘅軟糯感,呢間係做得到嘅,我食咗幾啖都覺得係幾正。之後試 $118 嘅「意大利香草忌廉天使麵配素豬排」,個香草忌廉天使麵本身都唔太需要加葷腥,係好食嘅。而素豬扒炸得都幾 deep,出現喺天使麵上面吊吓味點綴吓係幾好。跟住試 $88 嘅「越南法包三明治」,係佢哋新出嘅產品,平時用肉去製作嘅越式法包就食得多,素食嘅就真係第一次。而食落味道都好好,仲辣辣哋,非常惹味。我哋仲試咗 $48 嘅「黑松露蘿蔔糕」做小食,有三款醬點蘿蔔糕,係唔同嘅享受,味覺嘅昇華。呢度仲有甜品,$58 嘅「紐約芝士蛋糕」係佢哋嘅新產品,試咗都覺得唔錯呀。嘢飲方面佢試 $38 嘅「栗子烤奶」,我就試 $38 嘅「香芋鮮奶」,都幾好飲。埋單 $486 確實唔貴,有時想食吓素食,喺尖沙咀呢啲旺區都唔知可以點嗰陣,呢個會係舒服嘅選擇。。。(地址

(地址:尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #1am紅館 #紅磡 #慈素小聚 #素菜 #尖沙咀素菜 #梅菜肉餅飯 #意大利香草忌廉天使麵配素豬排 #越南法包三明治 #黑松露蘿蔔糕 #紐約芝士蛋糕 #栗子烤奶 #香芋鮮奶 #1am1413 #1ambackup

2024-06-11