2024-12-09
【油尖旺區】【牛品吃到飽台式火鍋】尖沙咀樂道嗰邊有間牛肉火鍋,幾年前轉咗手之後就冇再去過。見到好多 foodie 都有介紹過佢哋,咁我梗係唔執輸,都搵日中午同個朋友去試吓呢間「牛品吃到飽台式火鍋」啦。佢哋係要行一條樓梯上去,喺一樓食嘅,裝修都係走淺色路線,望落舒服嘅。我哋叫嘅係「$98 午市定量肉吃到飽套餐」,我哋去嗰日係假日,所以係 $118。一個湯底,揀咗「花菇昆布鍋」,味道都幾好。每人可以揀兩個肉類,我哋揀咗「美國牛胸腹」、「加拿大頂級牛板腱」、「西班牙栗飼豬五花」同「西班牙栗飼豬梅肉」。我哋覺得啲肉類都唔錯,不過自助區嘅選擇都又多又好味。飲品櫃有自家製飲品之餘,仲有其他餐廳比較少見嘅薄荷綠茶可以飲,幾正。甜品櫃有綠茶糯米糍同阿華田糯米糍,食得好開心呀。驚喜係個廁所,朋友話一定要寫佢勁靚。埋單 $260,嘩,好好囉。。。(地址:九龍尖沙咀樂道32-34號1樓)@beefbang_hk#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious
(地址:九龍尖沙咀樂道32-34號1樓)
@beefbang_hk
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖東 #尖沙咀 #牛品台式火鍋 #牛品吃到飽台式火鍋 #beefbang_hk #火鍋 #打邊爐 #尖沙咀火鍋 #午市定量肉吃到飽套餐 #花菇昆布鍋 #美國牛胸腹 #加拿大頂級牛板腱 #西班牙栗飼豬五花 #西班牙栗飼豬梅肉 #1am1591 #1ambackup