2024-10-13
【油尖旺區】【Crusta】食嘢嚟講,健康同好食從來都唔喺同一條道路上面,點知今次喺尖沙咀被我同春哥試到呢間西式快餐咁樣樣但又標榜健康食材嘅餐廳。我哋叫啲嘢嚟 share 食,一齊試。先試 $64 嘅「吉仕地薄餅套餐」,試「倫敦炭烤雞肉」味,食落香脆足料又好味喎。佢哋新鮮出爐嘅八吋脆薄扁餅原來係用天然發酵成份同橄欖油整,掂呀。之後試 $52 嘅「吉仕打套餐」,試「泰式甜辣雞」吉仕打,其實就好似加啲配料喺個 tart 上面咁,不過都好好食。套餐仲有小食,我哋試晒「薯仔餅」同「番薯條」,都好特別,好味。而「涼拌沙律」、「新鮮甜醋沙律」同「日式照燒雞翼」都幾好,乜都有得食咁。之後試埋 $38 嘅「吉仕地焗飯」,試「蜜糖豬扒配法式多蜜醬汁」味,唔算勁大份但勝在味道夠好。我哋各加 $3 試「新鮮凍檸檬茶」同「新鮮凍奶茶」,都係好飲㗎喎。。。(地址:尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foo
(地址:尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #紅磡 #尖東 #尖沙咀 #1am紅館 #Crusta #吉仕地薄餅套餐 #吉仕打套餐 #薯仔餅 #番薯條 #涼拌沙律 #新鮮甜醋沙律 #日式照燒雞翼 #吉仕地焗飯 #蜜糖豬扒配法式多蜜醬汁 #新鮮凍檸檬茶 #新鮮凍奶茶 #1am1535 #1ambackup