2023-06-18
暑假就黎到喇☀️又係時候同好姊妹high tea打卡👭💕今次要介紹既係一個性價比高既High Tea Set✨為左迎接盛夏既到來,灣景廳既廚師團隊以彩虹飲食法為靈感🌈精心設計左一系列色彩繽紛既鹹甜點🍮令客人可以同時享有味覺同視覺既滿足😎🦄「繽紛果漾盛會」下午茶套餐 🌈 鹹點:✦ 熱情果檸檬香檳啫喱伴魚子醬:外型優雅,口感結實柔滑😍每一啖都食到微微酸甜既熱情果同檸檬風味🍋配埋魚子醬,香氣濃郁!✦ 巴馬火腿伴芒果及香草芝士:賣相可愛精緻,散發住濃郁既鹹香味道,再配上芒果,感覺清新怡人✨✦ 芝士焗牛肉蕃茄盒:挖空既蕃茄入面填滿左芝士同植物肉🍅味道好夾,又有營養價值💕✦ 酥炸荔枝蝦球伴三文魚籽:炸至黃金香脆,大蝦球鮮甜飽滿,再加上三文魚籽做點綴,鮮味大大提升🤤✦ 香煎鵝肝漢堡:鵝肝外脆內軟,食落豐腴而軟滑,配合埋香脆鬆化既漢堡包,令人回味無窮😋甜點:❥ 幻彩琉璃啫喱:以牛奶同啫喱糖混合而成,賣相好colorful,食落層次豐富🥰❥ 紅絲絨巴斯克芝士蛋糕:口感輕盈鬆軟,帶有獨特既焦香味道💕面層用左紅絲絨蛋糕粉做點綴,甜蜜滋味!❥ 青蘋果抹茶慕斯蛋糕:輕盈爽口,青蘋果抹茶慕絲味道清香,配搭埋濃郁柔軟
🦄「繽紛果漾盛會」下午茶套餐 🌈
鹹點:
甜點:
❥ 青蘋果抹茶慕斯蛋糕:輕盈爽口,青蘋果抹茶慕絲味道清香,配搭埋濃郁柔軟既忌廉,口感豐富!
❥ 藍莓芝士蛋糕:結合左香甜同埋芝士獨有既鹹香,融合埋新鮮藍莓既酸甜味道,平衡左一般芝士蛋糕既滯膩感💙
飲品:
✦ 柚子蜜、咖啡 或 茶
價錢💰
兩位用 HK$368 / 每位 HK$218