舖頭名有seaside,仲要係海港城LCX,等我諗住會見到海景,好彩味道搭救🤩,食飽飽心滿意足先慢慢出去行海旁睇維港夜景🌃啦~🌖蟹肉泡菜意粉 $182一上枱就已經有驚喜!明明話係蟹肉意粉,點會估到佢會係成隻蟹咁上碟!蟹🦀️肉未算飽滿,但都叫做有少少肉食,外殻較薄,尚算易剝;意粉伴有蟹肉絲,份量同口感上都算係有存在感;味道稍辣但又唔係泡菜嘅酸辣,係個意料之外唔錯嘅配搭。🌖濟州柑橘炸雞有骨半份 $118份量頗足,除左雞件之外仲有幾條炸年糕;雞件唔算厚粉,稱唔上肉嫩多汁但起碼唔係又乾又柴;柑橘醬甜酸味適中,仲有粒粒果皮有啲𡁻頭👍🏻。🌗韓式豬手半份 $158豬手皮厚而不油膩,仲好Q彈添~紫蘇葉增添清新嘅感覺;配上泡菜更有一重爽脆口感,唯泡菜份量偏少,食落要就住就住唔得爽快😅。🌕水果忌廉三文治 $62驚喜之作🤩!食到最後超飽嘅時候再食呢份三文治都覺得非常好味😋!水果完熟香甜但又唔會熟到爛,忌廉質感唔算幼滑,帶有芝士味,略帶鹹味更顯出水果嘅甜美,味道黎講呢個配搭真係不得了!!🌖提拉米蘇蛋糕 $68最後真係飽到不行了,但為食嘅我都係要叫多份tiramisu拎走留返第二日食。好彩有叫到咋!味道真❤️唔錯,

蟹肉泡菜意粉

水果忌廉三文治

🌕水果忌廉三文治 $62

提拉米蘇蛋糕

🌖提拉米蘇蛋糕 $68
最後真係飽到不行了,但為食嘅我都係要叫多份tiramisu拎走留返第二日食。好彩有叫到咋!味道真❤️唔錯,手指餅唔會有太苦嘅咖啡☕️味,芝士軟滑唔會太膩,令人一啖接一啖,一個人食晒一份都綽綽有餘!

濟州柑橘乳酪

🌖濟州柑橘乳酪 $68
造型夠晒特別!基本上每枱都會order 最少一杯~外貌夠搶眼之餘味道又好新奇有趣,一入口有柑橘🍊嘅香甜,突然之間乳酪走出嚟搶一搶鏡,兩者味道不停穿插。

夢幻紫薯牛奶

🌖夢幻紫薯牛奶 $48
杯底表面黐滿綿滑嘅紫薯泥,紫薯味非常重。記得飲用前要先攪勻,如果唔係紫薯同牛奶🥛味會非常分離。如想紫薯味更重,可先吸嗓少許牛奶再攪拌,不過記得一兩啖好啦,否則牛奶會變得太濃稠。

2022-07-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$387 (Dinner)
蟹肉泡菜意粉
濟州柑橘炸雞有骨半份