餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2023-02-22 412 views
記得一年前去附近搭車返屋企時嘅偶遇…令我過去呢年回訪咗無數次嘅餃子店💁🏻‍♀️今次帶埋我個大食B一齊去試吓新嘢👩🏼‍🤝‍👨🏾所有口味嘅餃子都有分湯餃/煎餃🥟而且有分兩個唔同件數嘅份量~有啲係7/10隻,有啲係8/12隻!我點咗10隻<<壽喜燒牛肉餃>>($72)湯餃俾我個牛魔王大食B🤭食開清淡粟米/菜肉餃嘅我哋表示:係一個好特別嘅新衝擊⚠️冇諗過肉汁咁濃而且咁多!!!! 成口都係壽喜燒味🤣好彩佢跟嘅<<狀元九鼎湯>>係分開上咋💁🏻‍♀️如果唔係啲肉汁滴到成碗湯都係壽喜燒味😅碗湯又係極品🥰飲得出佢係不惜工本,落足料嘅生魚湯!飲落順喉,絕無味精🫰🏻睇menu介紹:材料仲有美國蛇果、無花果、淮山同埋豬尾骨!唔怪得咁甜啦😋怕腥嘅阿B都清晒成碗👏🏻(就咁單點要$20一碗㗎🙂)即叫即煎嘅<<至尊松茸豬肉餃>>($80)八隻漲卜卜,煎到金黃色🧡小心啲食‼️除咗熱之外,我一咬,有一條湯柱射咗去唔知邊度🫣🫣🫣(好彩隔離位唔係著白色衫🤫)皮薄餡足,豬肉x松茸顆粒,口感唔錯🤟🏻<<蜜餞雞翼>
今次帶埋我個大食B一齊去試吓新嘢👩🏼‍🤝‍👨🏾

所有口味嘅餃子都有分湯餃/煎餃🥟
而且有分兩個唔同件數嘅份量~
有啲係7/10隻,有啲係8/12隻!
食開清淡粟米/菜肉餃嘅我哋表示:係一個好特別嘅新衝擊⚠️
冇諗過肉汁咁濃而且咁多!!!! 成口都係壽喜燒味🤣

碗湯又係極品🥰
飲得出佢係不惜工本,落足料嘅生魚湯!
飲落順喉,絕無味精🫰🏻
睇menu介紹:材料仲有美國蛇果、無花果、淮山同埋豬尾骨!
唔怪得咁甜啦😋怕腥嘅阿B都清晒成碗👏🏻
(就咁單點要$20一碗㗎🙂)

即叫即煎嘅<<至尊松茸豬肉餃>>($80)
八隻漲卜卜,煎到金黃色🧡
小心啲食‼️
除咗熱之外,我一咬,有一條湯柱射咗去唔知邊度🫣🫣🫣
(好彩隔離位唔係著白色衫🤫)
皮薄餡足,豬肉x松茸顆粒,口感唔錯🤟🏻
至尊松茸豬肉餃

<<蜜餞雞翼>>🐥
$24三隻,$32五隻,價錢合理,小朋友一定會鍾意食! 蜜糖味濃🍯

最令我有驚喜嘅係<<雲吞湯麵>>($50)
因為曾經食過佢哋嘅上海淨麵,我嫌個湯底有啲酸,我唔太鍾意…
但今次呢碗係正常鮮甜肉味😍
而且麵條幼滑,一口雲吞有12粒! 好抵食!!!
雲吞湯麵

好多人飲嗰杯疑似啤酒嘅飲品🍺
今次我終於叫咗嚟試!! 係<<自家製山楂雪梨水>>($20)
好大杯! 我哋兩個share就啱啱好!

呢餐飽到震🤰🏻
2023-02-21
$130 (Dinner)
至尊松茸豬肉餃
雲吞湯麵