星期四晏晝去完party room玩夜晚再食飯同朋友聚下,以往嚟到葵涌淨係識去葵廣搵食。近近地係附近搵到間西餐。入到去第一感覺好靜,餐廳好大但無咩客,女侍應好有禮貌安排我地入座,又怕冷氣太凍之後安排我地轉咗個位。 🏠環境 : 餐廳座位非常闊落,3、4個人坐卡位都完全唔會覺得逼。燈光柔和,暗暗地亦比較靜,相對有情調。 🍳食物: 因為晏晝都食得幾飽,我地3個人叫咗2個餐share一齊食。餐牌選擇唔算好多,不過有2款2人餐同埋其他幾款主食揀,而幾款主食其實同2人餐既都係一樣,只係2人餐多個前菜。 餐包有2款,一個有少少芝麻味,兩個都係有咬口既餐包,我覺得幾好食。今日係椰菜花濃湯,味道正常帶微甜。  餐飲叫咗熱蜜糖紅茶,味道正常不過再熱少少會比較好。 💥鮮蝦 ‧ 虎蝦 鮮濃龍蝦蛋湯蛋包意大利飯 $168 (+$20 轉套餐 : 餐湯、餐包加飲品)  (8/10)一上菜就覺得都幾大碟,有D裝飾感覺上豐富。蛋香味唔算好重,risotto 都幾掛汁唔會淋哂但又未至於好有咬口,食完唔會好口渴,起碼有4隻大蝦,食落去都彈牙唔會霉,味道唔錯。💥炭燒肯瓊香料巨大厚切美國豬肉眼扒燒鮮菠蘿 $145 (+$20

餐飲叫咗熱蜜糖紅茶,味道正常不過再熱少少會比較好。

💥炭燒肯瓊香料巨大厚切美國豬肉眼扒燒鮮菠蘿 $145 (+$20 轉套餐 : 餐湯、餐包加飲品)  (7/10)
沙律菜好fresh,紫菜薯條好食,豬扒厚薄適中,炭燒味好濃,咬落都夠淋,但食多2啖唔覺得好好味,因為食落無豬扒味感覺上就要用好重炭燒味上味咁。燒菠蘿都甜,不過食落有少少酒醉味咁,反而解唔到豬扒個重炭味,自已覺得一般。豬扒點咗茄汁好食咗,燒汁味道正常。

✨價錢 : 正常價唔算貴,加上坐得舒服,都值得推介,會再想去食。去之前係openrice見到book位有9折,當日我地無book到位但睇返張單都有俾9折我地。

#葵涌美食 #葵涌西餐 #葵涌意粉 #香港美食 #lazyfoodie葵涌
2022-08-25
$200 (Dinner)