2024-11-03
【觀塘區】【五月星牛肉麵】一向都成日有機會去工商業區做嘢,今晚喺觀塘做嘢,就同美女朋友喺駱駝漆大廈搵嘢食。聽講呢度有間台灣嘢幾好,就去試吓。去到果然好多人,不過好快有位。美女朋友試 $88 嘅「金好呷宮格餐」,配鹽酥雞、台灣腸、手拍青瓜、香芋丸同撈檬粉。佢話佢嗰份幾好食,我就試 $36 嘅「古早滷肉飯」同 $42 嘅「肉鬆雙重起司蛋餅」,兩者都好有台灣 feel,好味嘅。跟住試 $32 嘅「避風塘豆腐」,估唔到台灣菜都整到咁好食嘅豆腐,本身都係抱住一試嘅心態,但係佢冇令我哋失望,辣得嚟幾正。嚟到台式餐廳冇理由唔叫返杯台式飲品,我試 $29 嘅「黑糖珍珠撞奶」,佢試 $24 嘅「巨峰提子綠茶」,兩者都係有質素嘅。埋單 $251,食咁多嘢真係唔貴。聽講佢哋仲會開宵夜時段,夜晚八點半後,避風塘系列半價,我哋試過個豆腐係唔錯嘅。。。(地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座11樓F室)@wuyuexing_beefnoodles#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlo
(地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座11樓F室)
@wuyuexing_beefnoodles
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #openrice #google #xiaohongshu #1am觀塘區 #觀塘 #五月星牛肉麵 #觀塘美食 #金好呷宮格餐 #鹽酥雞 #台灣腸 #手拍青瓜 #香芋丸 #撈檬粉 #古早滷肉飯 #肉鬆雙重起司蛋餅 #避風塘豆腐 #黑糖珍珠撞奶 #巨峰提子綠茶 #1am1557 #1ambackup