2023-08-22
今日同朋友去咗觀塘嘅靚靚cafe Relish食午餐💁🏻♀️ 餐廳裝修係木系風格🪵加上精緻傢俬及植物點綴🌳 佈置有格調又寬敞舒適~ 店員服務態度親切,食物質素唔錯❤️ 我地叫咗兩個set,每個set都有是日餐湯/沙律、主菜同飲品。是日餐湯係鷹嘴豆蓉湯,味道清甜,鷹嘴豆香味濃,好味!
📍醬燒日本豬肉眼伴香草洋蔥烤薯•炒野菜📍香煎盲鰽柳配芒果莎莎伴香草洋蔥烤薯•炒野菜主菜我叫咗醬燒日本豬肉眼🐷同埋 香煎盲鰽柳配芒果莎莎🎣。兩個主菜都係用烤薯同炒野菜做配菜,烤薯外皮香脆,裡面鬆軟,炒野菜有紅甜椒、青甜椒、翠玉瓜、粟米仔等等,顏色繽紛,清新爽口🥒醬燒日本豬肉眼肉質粉嫩多汁,配埋醬汁好入味。香煎盲鰽柳皮香肉嫩,芒果莎莎酸甜開胃,增加層次感。📍Iced Americano📍White coffeeIced Americano冰涼提神,苦中帶甜。White coffee 其實係齋啡加奶,都幾好飲🥰總括而言,relish係一間值得一試嘅餐廳,食物份量足夠,價錢合理,適合忙裡偷閑chill下!
📍醬燒日本豬肉眼伴香草洋蔥烤薯•炒野菜
📍香煎盲鰽柳配芒果莎莎伴香草洋蔥烤薯•炒野菜