2024-07-29
今次嚟到觀塘介紹一間充滿校園風格嘅樓上Cafe,呢度用咗課室入面嘅桌椅擺設,仲有好多動漫模型,真係令你一入去就有返學嘅感覺。無論你係學生時代嘅回憶,定係動漫迷,都可以喺度搵到你嘅共鳴。———————————————🌟台式小食拼盤 $128呢個台式小食拼盤真係非常豐富,包括甜不辣、鹽酥雞塊、番薯條、薯條、台灣腸同埋地瓜球。甜不辣彈牙仲帶有魚味,鹽酥雞塊外脆內嫩,番薯條同薯條炸得香脆,台灣腸好香咬落亦都好彈牙,地瓜球外酥內軟。每一樣都非常正宗,好似真係喺台灣夜市食緊咁,非常滿足。🌟百香芒果刨冰 $128呢個百香芒果刨冰酸酸甜甜,面有一層忌廉,帶有好香嘅奶味,面層仲有新鮮嘅百香果,成個都充滿夏日氣息。🌟桂花白桃冰茶 $40桂花白桃冰茶係一款非常清新嘅飲品,茶味濃郁,帶有淡淡嘅桂花清香同白桃嘅甜味,入面仲有香桃果肉。🌟宇治抹茶鮮奶 $48呢款宇治抹茶鮮奶真係不得了,抹茶味道濃郁,甜度適中,同鮮奶完美結合,口感非常順滑。🔸整體食評🔸Times Coffee嘅環境設計得好有趣,充滿校園回憶同動漫元素。無論係小食、甜品定係飲品,每一樣都充滿台式風味,一班朋友過嚟聚會都幾適合。
———————————————
🌟台式小食拼盤 $128