平時都係去開灣仔果間分店,已經係回頭左超多次。今次嚟到觀塘試味道一樣係咁出色,無論係邊個湯底都係令人非常回味。———————————————🌟招牌花膠雞米粉 $68呢個招牌花膠雞米粉真係無得輸,花膠爽口彈牙,每一啖都感受到佢嘅質感。湯底係乳白色,非常鮮甜。雞肉都算嫩滑,不過偶然會有幾舊雞皮比較肥啲。今次我轉左做米粉試試,私心覺得都係米線更好食,推薦大家都係叫返米線🫣🌟胡椒豬肚雞米線 $60胡椒豬肚雞米線係另一個推介,胡椒味道濃郁但唔會太辣,配埋豬肚同嫩滑雞肉,成碗湯頭都好暖胃。米線夠煙韌,吸晒湯底嘅精華,食落非常滿足。🌟金磚豆腐 $42呢個金磚豆腐真係每次都必叫,外脆內軟,咬落去啲豆腐嫩滑無比,外層嘅椒鹽調味超香,令到成個豆腐好有層次感,一口接一口停唔到手。🌟凍檸檬薏米水 跟餐+$18呢個凍檸檬薏米水清爽解渴,跟餐加$18真係抵飲,尤其係食完啲濃味湯底,再嚟一杯清新嘅薏米水,真係好夾。🔸整體食評🔸雞駅真係值得推介,主要係性價比高,而且味道又出色。小食其實除左金磚豆腐,連黑松露薯條、糖心蛋等都係非常出色,回頭率絕對係100%。

———————————————
🌟招牌花膠雞米粉 $68