2019-08-30
放晏時間呢邊特別多人,呢間係新開嘅車仔麵,趁未係好多人,快啲試頭啖湯先。間鋪比較隱蔽,係板上個位轉入去。有高枱坐,初初以為會唔舒服,又ok喎。好耐無食車仔麵,咩都想食。除左麵底,仲有小食可以揀,啱哂。朋友個碗超滿,我地都叫左4餸。朋友唔記得圈走辣,預設左個底係有小小辣,不過佢食得到。菜好新鮮,而且好多。炸墨丸腐皮有驚喜,好滿滿,而且味道不錯。絕對要推介嘅係豬紅,好滑,完全唔「鞋」。呢邊第二碗都有,蘿蔔係已經超級入味,咬落去啲水已經湧哂出黎。朋友話個豬皮又係好好味,夠哂味道。我個碗我自己好鍾意,辣腩仔肉係好好味,辣味剛好,肥瘦剛好,肉味出得黎,辣味唔會搶,反而開胃左。墨丸大大粒,非常足料。我自己好喜歡粗麵,掛湯唔錯。廚房好細心,有啲餸分開上,呢個係甜酸齋,質地同我地平時食嘅唔同,好似油炸鬼咁,但硬啲厚啲,味道係一樣。雞翼要介紹下,首先係脆口,熱上,咬落無幾耐,淡淡嘅香茅就飄出黎,但你係見唔到有粉定茅,唔會太濃,幾好。飲品我地都點咗特飲,跟餐加14元,有青檬梳打、咸七,我個人好喜歡我自己點嘅奶茶紅豆,奶茶本身係我至愛,紅豆夠哂沙,呢杯就值得。車麵坐得舒服嘅通常好少,呢間有驚喜。
間鋪比較隱蔽,係板上個位轉入去。
有高枱坐,初初以為會唔舒服,又ok喎。
好耐無食車仔麵,咩都想食。除左麵底,仲有小食可以揀,啱哂。
車麵坐得舒服嘅通常好少,呢間有驚喜。