2024-02-04
【超巨大化🍔 5分鐘內挑戰成功即免費❣️ 自家水滴型麵包💧 8款東南亞風味醬可選✨】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●○———對大坑嘅印象都係好多cafe,但估唔到呢度都有間東南亞風味嘅漢堡店✨ 本身喺門口仲諗緊食咩好,店員就已經好好咁上前介紹🫶🏻 除咗burger,聽落沙律、撈麵同薯條都好吸引🤣 但驚食唔晒,所以冇叫太多🤣 🍔 水滴吉列豬堡|Single $56 / Set $76漢堡有Mini / Regular / Mega三個size揀,想食少少試多幾款又得,一次過轟個巨大化嘅又得✅ Mega Size都係+$25,5分鐘內食完仲可以免費添🤑 店員講到咁吸引,一於叫個試吓龍與鳳!點知真係勁勁勁大個🤣 自家製嘅麵包呈水滴型、好有辨色度💧 食落好軟熟、回彈力都唔錯👍🏻 吉列豬扒炸粉算薄,但非常香脆可口💥 肉質偏腍身,剛剛好收晒水,唔會太juicy令麵包層濕晒、同時亦一啲都唔乾柴✨ 加埋蕃茄同醬汁,濕潤度perfect池😍 醬料方面揀咗照燒+柚子🙌🏻 上半層淋上照燒,有種fushion日式嘅感覺🩷 下面配自家柚子醬食,好清新解膩🍋 唔太甜,仲有橘子皮嘅甘香添✨ 最後5分鐘挑戰我哋雖
推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●○
———
🍔 水滴吉列豬堡|Single $56 / Set $76
漢堡有Mini / Regular / Mega三個size揀,想食少少試多幾款又得,一次過轟個巨大化嘅又得✅ Mega Size都係+$25,5分鐘內食完仲可以免費添🤑 店員講到咁吸引,一於叫個試吓龍與鳳!點知真係勁勁勁大個🤣 自家製嘅麵包呈水滴型、好有辨色度💧 食落好軟熟、回彈力都唔錯👍🏻 吉列豬扒炸粉算薄,但非常香脆可口💥 肉質偏腍身,剛剛好收晒水,唔會太juicy令麵包層濕晒、同時亦一啲都唔乾柴✨ 加埋蕃茄同醬汁,濕潤度perfect池😍 醬料方面揀咗照燒+柚子🙌🏻 上半層淋上照燒,有種fushion日式嘅感覺🩷 下面配自家柚子醬食,好清新解膩🍋 唔太甜,仲有橘子皮嘅甘香添✨ 最後5分鐘挑戰我哋雖然失敗咗,但享用到個咁特色嘅漢堡都開心🥰
🍟 芝士薯條(蒜蓉味)|$35
有3隻味可選,冇諗過Garlic味係咁有誠意❣️ 加上生蒜,微辛惹味!加上奶羶味好香嘅芝士,整體鹹香味十足💯 薯條有醬嘅部件係綿密嘅沙沙薯泥感,冇沾到醬料就外脆內軟,一份滿足到2個願望🎐
🧊 冰甜茶|$23
用上印尼直送紅茶,以傳統嘅方式泡製、冇額外添加糖漿,天然嘅甜度飲落清甜可口🫶🏻 健康又美味✨