2023-05-16
呢間係好耐之前係openrice見到,同男朋友講左好多次好想試吓,今次終於都拉到佢嚟陪我食印度菜🤭———————————————🌟乳酪脆米球 Dahi Puri $78脆米球係印度菜一面其中一款出名嘅小食,我今次叫呢款入面仲會加有薯仔粒、鷹咀豆同乳酪,面頭仲有少少石榴粒,呢個小食係凍食嘅,外層好脆再加埋各款材料,口感真係非常超豐富同有層次,味道食落酸酸甜甜超開胃。.🌟牛油雞 House Butter Chicken $138基本上去邊間印度菜我都覺得係要必叫牛油雞,呢度嘅牛油雞食落冇其他餐廳咁甜,會係以返咸味做主調,但味道上真係好香,個咖哩亦都好creamy,特別要讚一讚雞肉真係好嫩滑,感覺應該係烤完再放落去咖哩。.🌟印度燴羊肉 Rogun Josh $158羊肉呢個咖哩係以瑪撒拉醬料為主,加入多種香料製成,咖哩底感覺羊肉唔係話好重,不過羊肉本身食落係好濃郁同埋好腍👍🏻.🌟原味烤餅 Plain Naan $24烤餅真係即叫即整,比起其他特色烤餅,我個人比較鍾意食原味,一上台仲熱辣辣同聞到果陣麵包香,因為麵包同咖哩都太好食我哋叫完又再叫,最後叫咗3份去配咖哩食😆.🌟Ginger Mimo
———————————————
🌟乳酪脆米球 Dahi Puri $78
🌟印度燴羊肉 Rogun Josh $158
🌟原味烤餅 Plain Naan $24
🌟Ginger Mimosa $68
呢杯係以橙汁為主,再加有少量薑汁汽水,上面仲有一片薑做裝飾,飲落薑味其實唔太重,味道仲酸酸甜甜好好飲。
🌟Punjabi Mango Lassi $58
Lassi都係其中一款印度菜必叫之選,呢度嘅Mango個人認為係比較原汁原味啲,落得唔多糖會酸少少,鍾意芒果嘅朋友仔一定要叫!
🔸整體評價🔸
餐廳環境好有異國風情而且侍應服務都好好,整體食物質素都好高。另外都留意到佢星期日晏就12至3點有Buffet,$180位就包食物同飲品。至於平日就會有午餐set,最平$89就已經可以有4個courses!如果偶然都想同朋友仔去食印度菜都不妨考慮下呢間餐廳🥰