⏳中上環一帶一向都好多隱世餐館,今次我唔去蘇豪區呢啲熱門地段,而係行遠小小去到比較少人比較寧靜嘅普慶坊🤓試咗間主打慢煮肉類嘅小店🥰⏳法式油煮慢封鴨腿 $98 - 呢個價錢上菜有兩隻鴨腿都已經幾驚喜😍整體處理唔錯,保持到鴨嘅香味,嫰滑度OK,伴碟嘅藍莓醬同跟上菜嘅蜜糖都能夠完美提升到鴨腿嘅味道🤤⏳美式辣油煙烤豬腩 $98 - 大大塊,辣味好夾好惹味但唔會過辣~重點係因為慢煮嘅關係迫到啲油出嚟,所以令到呢塊豬腩肥肉部分變到好爽口😍唔似脂肪層,值得一讚👍🏻⏳炸海鮮籃 $78 - 呢個勁有驚喜😋~平時食呢啲炸海鮮都係貪過下口癮,唔會覺得有咩特別,但今次試嘅全部都可以高度評價👍🏻炸魚好鮮嫰零雪味,炸蝦比起一般西式嘅更出色,小小似天婦羅水準;炸蠔一咬仲保留到好多水份,無怪味⏳加配鵝肝片 $38 - 每款慢煮菜可以做一啲加配,見到鵝肝片咁抵真係一定要加😛肥美度中上水準,$38絕對值回票價!⏳仲飲咗個荔枝接骨木花特飲, 正正常常,鍾意荔枝飲品嘅應該會幾鍾意。值得一提餐廳唔收加一,話想大家用嘅錢都係完全用喺食物上面,而食物又真心係性價比好高,所以十分值得推介🙏🏻

• 炸海鮮籃