2024-08-30
最近好想食韓國野,俾我搵到間氛圍感十足餐廳,室外打造成韓式布帳馬車,一秒置身韓國💡餐廳是韓國人經營的正宗韓國餐廳🇰🇷,超有韓國風味,食物大份又足料。入到餐廳,店員會先端上🥗前菜小食,有泡菜、西蘭花🥦、豆芽和矮果🍆。泡菜真係好地道,前菜都好開胃😋餐廳採用qr code落單,我地今次試左以下美食1️⃣韓式海鮮鍋🥘 $38050cm韓式海鮮鍋好震撼,夠曬排場,要兩個爐先夠放🔥,海鮮種類繁多,有原隻蟹🦀,鮑魚、蝦🦐、魷魚🦑、青口、扇貝、蜆,仲有剝左殼的蝦仔同芽菜,鐘意食海鮮he人唔好錯過,湯底可選辣度🌶️我揀左少辣,我呢啲食唔到辣嘅人都食到👍2️⃣海鮮煎餅 🌮$148足料之選👍煎餅有蝦🦐、八爪魚🐙,洋蔥、紅椒、蔥、紅蘿蔔等。口感豐富、綿密,咬落去個邊位卜卜脆, 夠晒香口! 粉漿唔會好厚, 外脆內軟,不油膩,醮埋韓式醬汁就更開胃!3️⃣蜂蜜黃油炸雞🍗(半份) $130✨炸雞炸得金黃香脆,肉質嫩滑juicy~加上蜂蜜牛油醬同芝士粉🧀,十分開胃!!仲配椰菜沙律🥗消滯4️⃣芒果 Smoothies🍹 $78✨奶昔口感綿密,啖啖充滿芒果香🥭!味道酸酸甜甜,飲完透心涼😋😋5️⃣乳酪味 Smoothies🥛 $78食海鮮窩配Sm
餐廳採用qr code落單,我地今次試左以下美食
1️⃣韓式海鮮鍋🥘 $380
2️⃣海鮮煎餅 🌮$148
3️⃣蜂蜜黃油炸雞🍗(半份) $130✨
4️⃣芒果 Smoothies🍹 $78✨
5️⃣乳酪味 Smoothies🥛 $78
食海鮮窩配Smoothies好夾。解辣之選,酸酸甜甜,好開胃。
Menu仲有cocktail,韓國米酒,啤酒塔加燒酒🥃鐘意飲返杯ge朋友可以一試🍻
✨餐廳地點方便,場內播放k-pop音樂🎶,大枱充足,好適合聚會同慶生,上蛋糕仲會播生日歌,好有氣氛💯