店外燈飾令人仍有過聖誕嘅感覺😂晚餐時間坐滿人,出餐時間要稍為等一會。食物好大份足料,味道都做到好到位,係令人想再回訪嘅質素。前菜小食🥗有腸仔紅椒、西蘭花、白蘿蔔絲及泡菜。整體口味清新,泡菜爽口,甜甜地,有自家製個份好清新天然嘅味道。🍗甜辣炸雞/蒜香醬油炸雞+🍢香腸年糕串(全份)$218食韓國菜當然要點炸雞。首先上枱已經好驚艷!香腸年糕🍢外層香脆,年糕煙煙韌韌,加上甜辣醬汁,夠晒滋味😋兩款炸雞🍗就更出色,蒜香醬油炸雞蓋上香脆炸蒜片,蒜味香味又不至蓋過雞肉香味,炸雞外脆內軟,肉質又滑又多汁,太好食啦🤤!甜辣炸雞就相對較甜膩,調味帶微辣,肉質同樣出色。整體係非常令人回味嘅菜式。🍲微辣豬肋骨鍋 $350份量真係不容小覷🤣豬肋骨大大塊,加入了菇類、薯仔、洋蔥、香葱等,全部食材嘅鮮味融入晒係個湯底度。湯質濃稠,散發好香嘅肉汁同蔬菜香氣。豬肉炆煮到好腍,辣辣地,好惹味🤭🥘海鮮煎餅 $148煎餅除咗有海鮮例如蝦🦐、八爪魚🐙,亦加入咗洋蔥、紅椒、蔥、紅蘿蔔等。好少食到咁多材料嘅韓式煎餅,煎餅嘅口感非常綿密,加上大量蔬菜整體清新口感豐富。如果再加多少少海鮮就好完美。🍺Suntory Highball $1

🍗甜辣炸雞/蒜香醬油炸雞+🍢香腸年糕串(全份)$218

🍲微辣豬肋骨鍋 $350

🥘海鮮煎餅 $148

🍺Suntory Highball $108
酒味香濃,每啖都帶有冰爽口感。
  • 蒜香醬油炸雞+香腸年糕串
  • 海鮮煎餅
50CM韓式海鮮鍋🦀 $410有蝦、有蟹、仲有魷魚同埋多款貝殼類🐚食到咁上下,可以將個麵加埋入去🧑‍🍳蟹有啲難以進食,因為無剪無剩靠個口去咬😂係幾好食嘅,不過咬到有啲攰😮‍💨個海鮮湯超濃味,加個麵簡直就係韓式海鮮麵🥰But個湯有少少辣,唔食得辣嘅記得叫少辣啊!甜辣炸雞配香腸年糕(半份) $140因為咩都想試吓,所以叫咗半份💁🏻‍♀️甜辣炸雞個醬一流,美中不足係有骨😂香腸年糕標準味,無乜驚喜😮‍💨海鮮煎餅 $148比想像大份而且好飽肚🤭係驚喜嘅味道😍我全餐居然最鍾意海鮮煎餅😂而且呢個都係見到最多人推介之一☝🏼連埋個醬食,食完一口接着一口停唔到😂建議差唔多去到最尾先食,因為會飽咗食唔到其他嘢😮‍💨😮‍💨牛肉紫菜包飯 $65正常野,標準味🫶🏻飲品叫左幾杯,比較有驚喜係士多啤Smoothies 同 乳酪味smoothies🥛 $78既解辣又香濃👍真心推薦!如果飲得酒一大把人就可以叫個啤酒塔加燒酒🥃可惜我哋吾啱酒😂😂4個人埋單多謝$1225,除返每人3百左右💰唔算貴,因為份量都大!不過建議多啲人去食,兩個人真係食唔到啲咩😂😮‍💨同埋記住book位,去到見到現場勁多人🤭🤭By the way 現場嘅

50CM韓式海鮮鍋🦀 $410
有蝦、有蟹、仲有魷魚同埋多款貝殼類🐚
食到咁上下,可以將個麵加埋入去🧑‍🍳
蟹有啲難以進食,因為無剪無剩靠個口去咬😂
係幾好食嘅,不過咬到有啲攰😮‍💨
個海鮮湯超濃味,加個麵簡直就係韓式海鮮麵🥰
But個湯有少少辣,唔食得辣嘅記得叫少辣啊!

甜辣炸雞配香腸年糕(半份) $140
因為咩都想試吓,所以叫咗半份💁🏻‍♀️
甜辣炸雞個醬一流,美中不足係有骨😂
香腸年糕標準味,無乜驚喜😮‍💨

海鮮煎餅 $148
比想像大份而且好飽肚🤭
係驚喜嘅味道😍我全餐居然最鍾意海鮮煎餅😂
而且呢個都係見到最多人推介之一☝🏼
連埋個醬食,食完一口接着一口停唔到😂
建議差唔多去到最尾先食,因為會飽咗食唔到其他嘢😮‍💨😮‍💨

牛肉紫菜包飯 $65
正常野,標準味🫶🏻

飲品叫左幾杯,比較有驚喜係
既解辣又香濃👍真心推薦!
如果飲得酒一大把人就可以叫個啤酒塔加燒酒🥃
可惜我哋吾啱酒😂😂

4個人埋單多謝$1225,除返每人3百左右💰
同埋記住book位,去到見到現場勁多人🤭🤭

By the way 現場嘅staff大部份係外國人加韓國人,禮貌有待改善,可能因為太忙🤭
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
  • 海鮮煎餅
上網睇到介紹,我哋就嚟試吓,叫咗個燒烤套餐,原味炸雞,吞拿魚飯卷同埋一支米酒。個燒烤套餐係豬腩肉,燒得好好食,仲有專人幫我哋燒,連埋啲泡菜一齊炒,好香好好味🤤個吞拿魚飯卷都好多料,好味👍🏻個炸雞就一般,有啲乾!好正宗嘅韓式燒烤,成個氣氛係好似去咗韓國咁。平日夜晚都好多人,full House.如果想試吓一啲唔同嘅感覺呢一間就真係可以值得一試.
  • (中)韓式燒烤套餐
2024-05-03 0 views
餐廳播着節拍強勁的K pop, 食客開懷地談天說地,侍應捧着蛋糕唱生日歌,星期日晚上8點左右幾乎全場滿座,鄰座甚至可以翻枱(當然可能是半露天的帳篷因天雨不能開放)。熱鬧的情景,今時今日的晚市確實難得一見🥗韓國餐廳的傳統,一坐下來先放下開胃小菜,共有四款,份量也不吝嗇,不過可能醃得不夠時間,所以不夠入味,但是對不太食辣的人(aka me)還是可以的🍗甜辣炸雞+香腸年糕串(半份):總覺得韓國的炸雞是特別好吃,除了本身已經炸得香脆,還會淋上特式的醬汁提味。這個甜辣醬汁刺激得來有甜味去中和辣度,不只襯外脆內嫩的雞肉好吃,也令香腸年糕串生色不少。燒年糕脆口中帶煙靭,配上甜辣醬和惹味的脆皮腸一齊吃,令年糕的米香不再單調。🍺還有跟解膩的酸菜,想更有地道韓風,一定要叫啤酒,跟炸雞是絕配🦐海鮮煎餅:份量之大對兩個人來說是相當驚人。用料也認真,多菜多海鮮而粉䊢的比例也是剛好,煎出來形狀穩固又不會吃得滿口是粉,口感香脆而不油膩,點一點微酸的香醋汁,每一口都有鮮味的蝦仁/魷魚和清新的蔬菜,吃到最後雖然很飽還是把好味的煎餅吃完了。等天氣好要再來,坐外面的帳篷才是真正的韓國風味

等天氣好要再來,坐外面的帳篷才是真正的韓國風味

韓國菜是我很喜歡的佳餚。加上韓風韓劇當道,每次煲完劇總是很想去食韓國菜。位於尖沙咀的Bingo & Cook,是一間人氣極高的韓國料理食店。 除了地理位置方便,餐廳由韓國人主理,有多款傳統的韓國料理,包括人蔘雞湯、海鮮湯,醬油蟹等-🇰🇷炸蝦紫菜包飯 $75韓式飯卷最大特點是帶芝麻油香! 飯卷餡料豐富,有脆香炸蝦、醃蘿蔔、青瓜🥒,令人滿足-🇰🇷50cm 韓式海鮮鍋 $380差不多每圍食客都有點這款招牌菜! 50cm 長的海鮮鍋,總在令人興奮。 滿滿的海鮮有鮑魚、蝦、沙白、青口、魷魚,海鮮鮮甜;湯底微辣鮮香,吃得過癮-🇰🇷蒜香醬油炸雞+香腸年糕串(半份)$140食韓國菜又點少得炸雞! 炸雞外皮脆香,雞肉juicy 嫩滑,蒜味香濃而不膩! -Mango Smoothies $ 78Tangerine Ade $56飲品都好出色。特別喜歡Mango smoothies ,芒果味好重好正,酸酸甜甜好開胃

🇰🇷炸蝦紫菜包飯 $75

🇰🇷50cm 韓式海鮮鍋 $380

🇰🇷蒜香醬油炸雞+香腸年糕串(半份)$140
食韓國菜又點少得炸雞炸雞外皮脆香,雞肉juicy 嫩滑,蒜味香濃而不膩!

Mango Smoothies $ 78
Tangerine Ade $56
位於尖沙咀嘅小巷中有一個別具特色嘅布帳馬車韓國餐廳,完全係被餐廳尼個咁有韓國本地特色嘅佈置吸引過黎原味炸雞🍗+芝士球3粒韓式原味炸雞同芝士球尼個組合簡直完美😋酥脆嘅雞皮搭配著口感爽脆嘅雞肉,味道濃郁!芝士球外酥內軟,每一啖都散發著濃郁嘅芝士香氣,讓人欲罷不能~牛肉炒粉絲嫩滑、彈牙嘅粉絲搭配鮮嫩多汁嘅牛肉,入口即化😝調味醬汁帶有豐富嘅鮮香,增添左整道菜嘅風味韓式部隊鍋🥘部隊鍋湯底濃郁,以味噌、辣醬為基礎,加入左新鮮嘅蔬菜、泡菜、年糕、香菇、豆腐、香腸、午餐肉,我地亦都有加埋拉麵作為主食充滿左豐富嘅口感同深厚嘅味道部隊鍋唔單止可以感受到美味,還可以體驗到韓國料理嘅熱情&獨特風味❤️‍🔥

原味炸雞🍗+芝士球3粒

牛肉炒粉絲
嫩滑、彈牙嘅粉絲搭配鮮嫩多汁嘅牛肉,入口即化😝
調味醬汁帶有豐富嘅鮮香,增添左整道菜嘅風味

韓式部隊鍋🥘
充滿左豐富嘅口感同深厚嘅味道
2024-04-21 70 views
//08 04 24 晴天🌞20:00 尖沙咀 𝑭𝑯𝑺 𝑺𝒉𝒐𝒑𝒑𝒊𝒏𝒈 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒆@bingoncook_tst포장마차 ☺︎韓劇嘅男女主角,通常都好鍾意喺「布帳馬車」到飲酒、傾心事。而呢樣文化,亦正正係「韓國」嘅其中一大特色。代表夜生活嘅「布帳馬車」,主要售賣酒類,通常都係收工嘅上班族、住喺附近嘅居民,或者幾位相熟嘅大叔,聚埋一齊,氛圍可以話係相當溫暖。不過,而家唔使去「韓國」,都能夠喺「香港」感受得到。𝘉𝘪𝘯𝘨𝘰 & 𝘊𝘰𝘰𝘬 ——— 由韓國人主理嘅餐廳,用上最正宗手法,為大家炮製出多款地道嘅韓式料理,而當中場內佈置,更神還原韓劇裏面嘅「布帳馬車」。一路聽住𝘬-𝘱𝘰𝘱、一邊吹水、一邊飲酒,簡直係收工之後嘅最佳娛樂啊!𖤐ˊ會有加一服務費🔻甜辣炸雞+香腸年糕串(半份) HKD$140ꕀ甜中帶酸嘅微醬汁淋滿喺炸雞面上 味道開胃之餘 仲特別解膩即使隔咗陣先食 外皮都保持住脆卜卜另外欣賞佢 肉質唔柴 炸粉亦唔會過厚食起嚟係有經過心思嘅調味年糕串 兩邊煎到微微香脆 嚼嗰陣煙煙韌韌香腸 感覺類似脆皮腸 咬落去會卟一聲爆開 🔻醬油蟹(連飯) HKD$380/兩隻ꕀ蟹肉𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 一啜基本上入
08 04 24 晴天🌞
20:00 尖沙咀 𝑭𝑯𝑺 𝑺𝒉𝒐𝒑𝒑𝒊𝒏𝒈 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒆
@bingoncook_tst

포장마차 ☺︎

不過,而家唔使去「韓國」,都能夠喺「香港」感受得到。

𖤐ˊ會有加一服務費

有汽嘅𝘏𝘪𝘨𝘩𝘣𝘢𝘭𝘭 帶點威士忌𝘮𝘪𝘹伯爵茶嘅馥郁
酒味唔算好重 容易入口 兩者味道平衡得唔錯

2024-04-08
  • 牛骨湯
  • 甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)
  • 醬油蟹
首先,從地理位置上其實都幾近地鐵站,但係位置偏隱蔽唔係一眼就見到同搵到嘅舖頭 但當然有少少路牌指示見到好似韓式路邊攤就搵到間餐廳佢唔似其他韓國舖頭有韓國oppa 招呼但明顯都有唔少外國員工服務點餐方面會有自助QR code形式今次叫咗醬油蟹同半半炸雞小食set醬油蟹性價比高🦀$400內有2隻同紫菜飯陪襯醬油偏甜 蟹肉幾新鮮同鮮甜非常推薦!!!🫶🏻炸雞份量偏多 每隻雞嘅size都好大但半半選擇只有一個會連小食炸雞:甜辣同蒜香炸雞味道正常蒜香炸雞連大量炸蒜片 味道很香小食:年糕加腸仔配搭煎年糕 外脆內煙靭 會keep住有想食嘅感覺但會好快飽🤣 腸仔正常飲品選擇很多 但性價比不高而且餐單圖片都幾難參考但可以試吓
首先,從地理位置上
其實都幾近地鐵站,但係位置偏隱蔽
唔係一眼就見到同搵到嘅舖頭 但當然有少少路牌指示

小食:年糕加腸仔配搭

飲品選擇很多 但性價比不高
而且餐單圖片都幾難參考但可以試吓
2024-04-19 46 views
估唔到香港都有韓國嘅布帳馬車,好似去左轉韓國咁,一邊聽住K-POP一邊食飯飲酒,超有feel,好岩一班朋友黎聚餐🍻50 cm 韓式海鮮鍋巨型海鮮鍋🤩份量十足,鍋內有多款海鮮,包括鮑魚、扇貝、青口、蜆、大蝦、蟹等,以韓式辣湯煮,鮮味得黎好惹味,連海鮮都充斥住辣湯味道,必點👍🏻蜂蜜黃油炸雞🍗即叫即炸,外表炸到好香脆✨聞落仲好香牛油味,睇見都流口水🤤炸雞嘅蜂蜜味好重,食落甜甜哋之餘帶點牛油香,雞肉亦都好juicy💦炸蝦紫菜包飯🍙炸蝦好香口,而米飯煙煙韌韌咁好有口感😍再加入炸蝦、青瓜、酸瓜同紅蘿蔔,食落好有層次,味道亦好豐富,超滿足🥰

50 cm 韓式海鮮鍋

蜂蜜黃油炸雞🍗

炸蝦紫菜包飯🍙
2024-03-28
Type of Meal
Dinner
50cm韓式海鮮鍋,第一次食咁長嘅韓式海鮮鍋,用到兩個Gas爐🥘好誇張,仲好吸睛,打卡真係一流🤩我地叫左少辣,辣度啱啱好,越食越入味🤗整個海鮮鍋放滿好多海鮮,款式都好多,樣樣都有啲😍有蟹🦀、鮑魚、蝦🦐、青口、扇貝、魷魚🦑、蜆等等⋯⋯我地最鍾意食嘅就係大大隻蟹,蟹肉味道鮮甜👅我地仲另加韓國手工麵一份,好彈牙煙靭,索哂海鮮湯嘅所有濃郁嘅精華原味韓式炒年糕份量好足夠,配料都好多,醬汁好濃郁,年糕口感真係好煙韌,味道甜甜辣辣,好醒胃🤤仲有公仔麵🍜襯埋啲醬汁真係一流😬甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)雞皮好脆,炸雞仲保持到雞肉多汁,肉質嫩滑,甜甜辣辣非常惹味🤩仲有一串長長嘅香腸年糕串,外脆內軟又煙靭嘅年糕配埋脆皮腸,好味道😋🎀😊餐廳舒適寬敞,設有室內同埋室外座位,室外環境氣氛都好Chill,好似置身韓國咁!上菜速度快,食物份量好足夠!餐廳店員服務態度好友善,抵讚👍🏻

甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)

尖沙咀嘅 Bingo & Cook @bingoncook_tst 位處於鬧市中嘅一條內街搵嘅時候可能會花d時間但搵到嘅時候就會感覺別有洞天淘小姐包你地會鍾意呢個地方🫶🏻餐廳氣氛好好除咗室內座位客人亦可以選擇室外嘅橙色帳篷位置好有韓劇 feel佢地閒日都幾 full當晚有好幾檯慶祝生日極之熱鬧而staff有笑容令人感覺好welcoming食物方面都幾好大大碟好抵食!⭐️燉煮豬腳薄切豬肉帶有軟滑豬皮餐廳仲好有誠意咁提供一個爐一路熱住豬腳此外仲附送一個大菜籃可以包住豬肉嚟食除左感受下韓式風味食落都冇咁好快滯整體份量超多三四個人都夠⭐️牛骨湯雖然冇跟埋個牛骨但係個湯好香甜清得嚟好有牛味而且入面有牛𦟌、洋葱同埋米粉另外仲有碗白飯熱住食好開胃⭐️蜂蜜黃油炸雞 (半份)睇個樣已經食指大動大大啖雞肉滑得嚟仲好香牛油味外皮乾脆一啲都唔油膩雖然我哋只係叫半份但係份量都好足⭐️冷麵 (不辣)今日其實都幾熱食水冷麵就啱晒🫶🏻🫶🏻清涼得嚟又唔heavy ~d麵好多,配料都唔少店員細心附上鉸剪大大碗食到好飽🥂提子米酒🥂藍莓米酒酒精濃度比較低好易入口啱晒想小酌一番嘅朋友藍莓米酒仲可以食到幾粒大大粒嘅藍莓呢度坐得舒服又食得
搵嘅時候可能會花d時間

三四個人都夠

⭐️牛骨湯

雖然冇跟埋個牛骨但係個湯好香甜
清得嚟好有牛味
而且入面有牛𦟌、洋葱同埋米粉
另外仲有碗白飯
熱住食好開胃

⭐️蜂蜜黃油炸雞 (半份)

睇個樣已經食指大動
大大啖雞肉滑得嚟仲好香牛油味
外皮乾脆一啲都唔油膩
雖然我哋只係叫半份
但係份量都好足

⭐️冷麵 (不辣)

今日其實都幾熱
食水冷麵就啱晒🫶🏻🫶🏻
清涼得嚟又唔heavy ~
d麵好多,配料都唔少
店員細心附上鉸剪
大大碗食到好飽

🥂提子米酒
🥂藍莓米酒

酒精濃度比較低好易入口
啱晒想小酌一番嘅朋友
藍莓米酒仲可以食到幾粒大大粒嘅藍莓

呢度坐得舒服又食得開心
唔覺唔覺就同朋友傾咗幾個鐘 ~
下次嚟如果冇咁熱
會試下坐出面帳篷

🍽️ Bingo & Cook
📍 尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖
尖沙咀一間到訪多次既正宗韓國餐廳料理—Bingo & Cook,人氣相當高企,繁忙時間座無虛席,非常熱鬧👥 餐廳由韓國人主理,食物款式多樣化,充滿韓式風味,而且每道食物份量都相當大份🥢 特別推介,醬油蟹紫菜拌飯,醬油蟹味道新鮮鮮甜,蟹肉蟹膏肥美,咬落啖啖肉,配上紫菜飯令人食落相當滿足!另外,推介海鮮煎餅材料相當豐富,海鮮足料而且炸粉唔會過於厚身,係每次既必點之選!整體而言,係一間回頭率非常高嘅韓國餐廳🇰🇷
2024-04-14 31 views
周末同朋友小聚,约咗食呢间韩国菜✨炸鱿鱼海鲜炸酱面面条就系普通嘅炸酱面,上面有一只大大的炸鱿鱼。鱿鱼炸得好酥脆,最钟意食嘅就系鱿鱼须。炸酱面调味都几好,唔会太咸。✨蜂蜜黄油炸鸡炸鸡好大份,炸得都几酥脆,但系我觉得唔够Juicy
周末同朋友小聚,约咗食呢间韩国菜
✨炸鱿鱼海鲜炸酱面
✨蜂蜜黄油炸鸡
炸鸡好大份,炸得都几酥脆,但系我觉得唔够Juicy
2024-04-10 46 views
同朋友聚餐 揀左一間超有韓式大排檔feel既餐廳整體野食都相當唔錯 最有印象係一晚有5枱客人慶生老闆同Staff會出晒黎唱歌起舞.我地叫左好多野食 以下為特別推介1️⃣玫瑰醬炒年糕 $188食落好香奶油好Creamy而且有拉麵魚糕2️⃣甜辣炸雞+香腸年糕串 $218(全份)個串年糕外面煎過 外脆內軟 超正我地同步叫左蒜香醬油炸雞 但甜辣比較出色3️⃣牛肉炒粉絲 $128上枱熱辣辣 食到底發現有好多牛肉4️⃣海鮮葱餅 $148好大塊 不過唔係好食到d海鮮5️⃣炸蝦紫菜包飯 $75炸蝦彈身 包埋紅蘿蔔青瓜等層次豐富.🥘本身最期待係佢個韓式海鮮鍋但可能我地已經食到尾有d飽 要等佢慢慢滾等到無咩癮 不過海鮮係爽口既🍹我地分別叫左唔同野飲 但overall都一般
同朋友聚餐 揀左一間超有韓式大排檔feel既餐廳
整體野食都相當唔錯 最有印象係一晚有5枱客人慶生
老闆同Staff會出晒黎唱歌起舞
我地叫左好多野食 以下為特別推介
1️⃣玫瑰醬炒年糕 $188
食落好香奶油好Creamy而且有拉麵魚糕
2️⃣甜辣炸雞+香腸年糕串 $218(全份)
個串年糕外面煎過 外脆內軟 超正
5️⃣炸蝦紫菜包飯 $75
炸蝦彈身 包埋紅蘿蔔青瓜等層次豐富
🥘本身最期待係佢個韓式海鮮鍋
🍹我地分別叫左唔同野飲 但overall都一般

• 甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)
👨🏻‍🍳Bingo & Cook (尖沙咀)📍尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖 「彷如親臨韓國,隱世高質韓國餐廳!!」 今日同朋友黎到尖東呢邊食韓國菜🤤勁chill!!一入黎就見到韓國布帳馬車,以為去左韓國😻6點到,7點已經滿座🙈🙈記得book枱!! 連餐前小菜都好食🙈👍🏻青瓜、魚糕條、茄子😋 👍🏻🍽️海鮮煎餅 $148Seafood Pancake 必點!!香港少有脆邊的海鮮煎餅!!🥹好香口、脆身!!不重炸粉!!夠味,且不膩😋 👍🏻🍽️手作泡菜蒸餃子 $110Steamed handmade kimchi dumpling 8隻,粒粒都超大隻包得好的骰🤤味道好足,比其他泡菜餃子辣,但辣得好惹味🤤 🍽️豬腳 (燉煮豬腳) $320Korean Pig Feet (Braised Pork Knuckle) 附有一籃雜菜包、醃蘿蔔條都系超大籃🙈🙈包住食都好食!!豬腳、生菜、紫蘇葉、娃娃菜都有🤣再夾埋醃蘿蔔條,一啖入口,超正!!🥹豬腳系燉煮,好腍身,個人偏向煙韌、重味🤣但系燉煮來說,確是細膩🤤 👍🏻🍽️甜辣炸雞 + 香腸年糕串 $140Sweet Chilli C
👨🏻‍🍳Bingo & Cook (尖沙咀)

「彷如親臨韓國,隱世高質韓國餐廳!!」

今日同朋友黎到尖東呢邊食韓國菜🤤
勁chill!!
一入黎就見到韓國布帳馬車,
以為去左韓國😻
6點到,7點已經滿座🙈🙈
記得book枱!!

連餐前小菜都好食🙈👍🏻
青瓜、魚糕條、茄子😋
海鮮煎餅

👍🏻🍽️海鮮煎餅 $148
Seafood Pancake
必點!!香港少有脆邊的海鮮煎餅!!🥹
好香口、脆身!!不重炸粉!!
夠味,且不膩😋
手作泡菜蒸餃子

👍🏻🍽️手作泡菜蒸餃子 $110
8隻,粒粒都超大隻
包得好的骰🤤
味道好足,比其他泡菜餃子辣,
但辣得好惹味🤤
豬腳 (燉煮豬腳)

🍽️豬腳 (燉煮豬腳) $320
附有一籃雜菜包、醃蘿蔔條
都系超大籃🙈🙈
包住食都好食!!
豬腳系燉煮,好腍身,
個人偏向煙韌、重味🤣
但系燉煮來說,確是細膩🤤

👍🏻🍽️甜辣炸雞 + 香腸年糕串 $140
Sweet Chilli Chicken with Sodduck (Half)
正宗甜辣醬,仲要雞是嫩的。。👍🏻
朋友第一口已經愛上!!
好惹味😋
香腸系熟悉既味道,但系講吾出系邊到食過🥹
年糕又系必點!!
有烤過,微焦微脆,又煙韌🥹
勁好食!!
Yogurt Smoothies

👍🏻🍹Yogurt Smoothies $78
呢杯又系必點🤣
系之前韓國食過既yogurt雪糕味!!
一飲停吾到🙈
解辣又解渴!!

餃子同豬腳都有蠟燭座底保溫,
好貼心🫶🏻

見到有幾枱應該系收工黎happy hour,
下班飲杯🤣
真系好似置身韓國!!
同埋佢地食物既份量好大,好抵食!!
我地吾知份量咁大😣

Staff都勁nice🤤
超忙都仲面帶笑容,招呼周到😆👍🏻👍🏻

#bingoandcook

海鮮煎餅
手作泡菜蒸餃子
豬腳 (燉煮豬腳)
Yogurt Smoothies